|
Soya Soslu Tavuklu Makarna |
|
ekselans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37373
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
300 gr tavuk kuşbaşı
3 çorba kaşığı soya sosu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 adet ufak kuru soğan
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, soya sosu, karabiber karıştırılır. İçine tavuk kuşbaşı atılır ve 1 saat bekletilir. Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı konur. Isınınca ince kıyılmış soğan eklenir ve şeffaflaşana kadar kavrulur. Sonra bekletilen tavuk eklenir. Tuz serpilir. Tavuk yumuşayana kadar pişirilir. Haşlanmış makarnanın üzerine konarak servise sunulur.
|
Soya Soslu Tavuklu Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101920
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2014
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çubuk makarna
100 gr margarin
1 adet kabak
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım tencere suyu kaynatıyoruz ve makarnayı içine atıyoruz. Tamamen suyun içine batmış şekilde 3-4 dk daha kaynatıp ateşi kapatıyoruz ve suyun içinde soğumaya bırakıyoruz. Süzmüyoruz.
Sebzelerin pişme süresi daha az olduğundan sebzelerin rengini kaybetmemesi için tavuk ve sebzeleri ayrı tavlarda margarinde soteliyoruz. Sebzeleri sotelerken, önce biberler, daha sonra havuçlar biraz öldükten sonra, en son kabağı ekliyoruz.
Sebzeler ve tavuk sotelendikten sonra tavuğu sebzelerin bulunduğu wok tavaya ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
Son olarak makarnayı suyun içinden suyunu süzdürerek wok tavaya aktarıyoruz ve soya sosunu ekleyerek karıştırıyoruz.
Soya sosu kullanılan yemeklerde kesinlikle tuz kullanmıyoruz. Ancak yemek piştikten sonra tuzu yetersiz gelirse sonradan da soya sosu ilave edebiliriz.
Yemeğinizi, soya filizi, konserve mısır veya baby mısır ile de süsleyebilirsiniz.
|
|