Kısa URL: https://ml.md/lc171624
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023
658 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet dana bonfile
2 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan et suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı ketçap
Tuz
Etler küçük küçük doğranır. Kendi yağında kısık ateşte pembeleşene kadar çevirilir. Tuz, sarımsak ve biber serpilip karıştırılır. Küçük bir sos tavasında et suyu, elma sirkesi, soya sosu ve ketçap karıştırılır. Kısık ateşte birkaç dakika daha çırpılıp etlerin üzerine dökülür ve karıştırılır. Etler sosu hafif çekinceye kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc144775
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
875 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram bonfile
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Karabiber
Zeytinyağı
Soya sosu
Etleri kasabınıza küçük ve ince olacak şekilde doğratın. Soya sosu, taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp 2-3 saat bekletin.
Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Kızgın bir tavada biraz zeytinyağı ile hafiften kahverengi olana kadar kavurun. Sarımsakları ezmeden keskin bir bıçakla incecik doğrayın.
Büyükçe bir tavayı iyice kızdırın. Etleri biraz zeytinyağı ile sularını salmadan hızla kavurun. Hepsi kavrulunca tamamını tavaya koyun. Sarımsakları katıp, sotelemeye devam edin. Önceden kavurduğunuz soğanları da ekleyip iyice karıştırın.
Yanında 1 dilim kızarmış ekmek ve tercihe göre közlenmiş patlıcan salatası ile servis edebilirsiniz.