| 
 
 
 | 
Sosyete Mantısı (Tavuklu) | 
  | 
Eylül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2005 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5327 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yufka
 
2 tavuk budu
 
Karabiber
 
Tuz
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
Margarin
 
Kırmızıbiber
 
 
Önce butlan haşlıyoruz ve soğuduktan sonra güzelce ayıklayıp tiftiyoruz. Karabiber ve tuzla harmanlıyoruz. Bir yufkayı dört parçaya ayırıyoruz ve her bir parçanın geniş kenarına tiftilmiş tavuktan yayıyoruz. Sonra sigara böreği ile sarıp gül böreği şeklinde yuvarlıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız yufkaları bir tepsiye dizip fırına veriyoruz. Fırında yufkaların hafifçe pembeleşmesini bekliyoruz, kesinlikle kızarmayacak. Sonra tepsimizi fırından çıkarıp tavukları haşladığımız ve hala ılık olan suyu yufkaların üzerine gezdiriyoruz ve tepsinin üzerini kapatıyoruz ki yufkalar suyu iyice çeksin. 10 dk. kadar sonra sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberle kızdırılmış yağ ile servis yapabiliriz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |