Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Dereotu Tarifleri > Soslu Patlıcan (6 adet - 363,116 defa bakıldı)

Soslu Patlıcan


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soslu Patlıcan

baron
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc142625
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
547 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
1 su bardağı domates
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı zeytinyağı

İlk olarak patlıcanı alaca soyun ve boyuna yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin. Tuzlu suda ya da sütte 15-20 dakika bekletip, acısını alın.
Bir kağıt havluyla patlıcanların ıslaklığını alıp, içine tuz attığınız una iyice bulayın ve kızgın yağda kızartın.
İyice yoğurda buladığınız patlıcanları bir servis tabağına alıp, üzerine sarımsakla pişirdiğiniz domates sosunu dökün ve servise sunun.



SOSLU PATLICAN

baykal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc20227
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007
2,963 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1/2 kilo patlıcan
1/2 domates
4 diş sarımsak
300 gr. sivribiber

YAPILIŞI
Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp 20 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanları sudan alıp, yağda kızartın ve soğumaya bırakın. Bir tarafda domatesi rendeleyin. Sivribiberleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Domates, sivribiber ve sarımsakları pişirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra bu karışımı patlıcanların üzerine dökerek servis yapın.


Soslu Patlıcan

sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19742
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
2,919 defa indirildi / yazdırıldı




Tunalı Çiçek Lokantası Kavaklıdere

MALZEMELER
3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 adet domates
Patlıcanları kızartmak için 1 su bardağı ayçiçek yağı
Bir miktar maydanoz
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Derince bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulur. Soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranır ve bu yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış biberler eklenir ve biraz daha kavrulur. Daha sonra rendelenmiş domatesler eklenir. Tuzu ve karabiberi de atıldıktan sonra domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınır. Temizlenmiş patlıcanlar yuvarlak şekilde doğranır. Derince bir tavaya kalan sıvı yağ konur ve patlıcanlar bu yağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanmış domates sosu dökülür ve servis yapılır. İsteğe göre üzeri maydanozla süslenebilir.


SOSLU PATLICAN KIZARTMASI

nurdil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2007
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc16665
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2007
3,426 defa indirildi / yazdırıldı




6 Patlıcan
1 Şişe maden suyu
1,5 Çay kaşığı zeytinyağı
2 Yumurta
1 Yemek kaşığı ketçap veya domates salçası
1 Bardak un
Biraz tuz,

Sosun yapılışı :
Çukur bir kaba unu koyunuz. Ortasını havuz şeklinde açarak çukura bir yumurtanın sarısını ketçabı ilâve ediniz. Bir telle yavaş yavaş karıştırarak üzerine maden suyunu ilâve edip boza kıvamına getiriniz. Tuz ve karabiberi de ilâve edip karıştırınız. İkinci bir kapta 2 yumurtanın akını bir çatal veya telle kar haline gelinceye kadar karıştırınız. Birinci kapta hazırlanan boza kıvamındaki hamurun içine yavaş yavaş karıştırarak yediriniz. Bu sosunuz 1 saat ılık bir yerde bekledikten sonra kullanılmaya hazırdır. Arzu ederseniz buz dolabınıza koyup 10 gün sonra da kullanabilirsiniz. Mevsimine göre bu sosu kabak, havuç, karnıbahar kızartmalarında patlıcan kızartmasında olduğu gibi kullanabilirsiniz. Hatta deniz mahsullerinde bile bu sosu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Örneğin midye tava, pişirilmeden önce kılçığı çıkabilen balıklarda ve hatta hamside bile.
Kızartmanın yapılışı:
Patlıcanlar alaca tabir edilen şekilde soyularak zevke göre istenilen şekilde yuvarlak, oval, uzunlamasına kesilir. Bir kaba konup üzerine tuz ve su serpilerek yarım saat bekletildikten sonra bol su ile yıkanıp kurulanır. Kurulanan patlıcanlar önce una sonra hazırlanan sosa batırılarak kızgın yağda kızartılıp servis tabağına alınır. Zevke göre yoğurtla veya domatesli sosla servis yapılr.


Soslu Patlıcan Kızartma

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc6988
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
4,521 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
3 adet patlıcan,
2 orta boy domates,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı sirke,
1/3 demet maydanoz,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
tuz,
karabiber,
kızartma için yağ.

Yapılışı
Patlıcan sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın. Domatesleri ikiye bölün, rendeleyin. Sarmısakları ayıklayın, biraz tuzla havanda dövün. Maydanozu ayıklayın, saplarını atın, yapraklarını ince ince kıyın. Biber salçasını yarım kahve fincanı ılık suda eritin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan dilimlerini iki avucunuzun arasında zedelemeden sıkın. Kızgın yağa atarak iki taraflarını da kızartın. Önce kağıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Fazla yağını süzün. Sonra yayvan bir tabağa dizin. Bir sahana domates rendesi, sarımsak, sirke, toz şeker, biber salçası, tuz ve karabiberi koyun. Bunların üzerine patlıcanların içinde kızarmış olduğu yağdan iki yemek kaşığı alarak ekleyin. Beş dakika pişirin. Patlıcanları tam sofraya götürürken üzerlerine sıcak sosu dökün. Sosunu son anda sıcak olarak koyacağınız için patlıcanları daha önceden kızartabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.


[url=https://tr.ml.md/domatesli-yoğurtlu-patlican-vt994]ML® Domatesli Yoğurtlu Patlıcan için tıklayın[/url]


Soslu Patlıcan

Kabul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc3143
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
3,258 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet dolmalık veya çarliston biber
1 kahve fincanı sirke
1 adet kesmeşeker
Kızartmak için yeterince sıvıyağ

Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır, küp küp kesilerek tuzlu suya atılır. Biberler ince ince doğranır. Domatesler ayrı bir kapta rendelenir. Öte yandan yağ kızdırılır, tuzlu sudan çıkarıp iyice kuruladığımız patlıcanlar hafifçe kızgın yağda fazla yakmadan kızartılır ve bir gazete kağıdı üzerine ya da havlu peçeteye fazla yağının süzülmesi için alınır. Doğradığımız biberler aynı yağa atılır. Çok hafif kızartıldıktan sonra yağdan çıkarılır ve aynı kağıdın üzerine konur. Rendelediğimiz domatesler bir tencereye konur, 2-3 dakika pişirilir. Yağdan çıkardığımız patlıcan, biber, domateslerin içine katılır. Bir kesmeşeker ve sirke ilave edilip 2 taşım kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilebilir.







Soslu Patlıcan Tarifleri Dereotu Tarifleri



(6 adet Soslu Patlıcan 363,116 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort