| 
 
| 
 
 
 | 
 
SOSLU MEZGİT | 
 
  | 
mişmiş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28636 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008 
4,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
3 mezgit fileto
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yumurta
 
1 bardak cips
 
1/2 limon suyu
 
4 yemek kaşığı mayonez
 
2 yemek kaşığı krema
 
bir avuç dereotu
 
sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuzot.
 
 
Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartın. Kıyılmış dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı iyice karıştırıp, pişen mezgitlerin yanında sos olarak kullanın.
 
 
 
 
Fotoğraf "irmik" tarafından gönderildi. 13.03.2019
  
 | 
 
Soslu Mezgit | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107426 
Gönderme Tarihi: 08.May.2015 
1,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr temizlenmiş ayıklanmış mezgit
 
Limon 1 adet halka doğranmış
 
Sızma zeytinyağ 1 kahve fincanı
 
Dereotu ince kıyılmış 1 yemek kaşığı
 
Kırmızı çarliston temizlenmiş çok ince küp kıyılmış 1 yemek kaşığı
 
Limon suyu 2 yemek kaşığı
 
Tuz 1 tatlı kaşığı
 
Marul yaprağı temizlenmiş 2-3 adet
 
 
Geniş bir kap içersine zeytinyağı, limon suyu, dereotu, kırmızı çarliston, tuz koyup çırpma teli yardımı ile tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayınız. Başka bir tencereye su koyunuz ve kaynamaya başladıktan sonra limon dilimlerini ve dilimlenmiş mezgiti koyup 4-5 dk pişiriniz. Mezgitleri hemen soğuk su içerisine alıp soğumaya bırakınız. Mezgitleri tel süzgü yardımı ile süzünüz, hazırlamış olduğumuz sosun içerisine koyup kaşıkla iyice karıştırınız ve 1-2 dk sosta bekletiniz. Servis tabağına marul yapraklarını elinizle iri parçalara bölerek yerleştiriniz, üzerine malıkları ve sosu dökerek servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SOSLU MEZGİT Tarifleri Zargana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |