Lahanaları ince ince doğrayıp tuz ve şeker ile iyice ovuyoruz. Ardından suyun altında ovalayarak yıkıyoruz. Suyunu sıkıyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc99184
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2014
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
4-5 yaprak beyaz lahana
1 çay kaşığı tuz
Sos için
2 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Lahanalar çok ince kıyılır. (Tütün kıyar gibi) Tuz eklenir, gevşeyene dek ovulur. Servis tabağına aktarılır. Domates rendelenir, zeytinyağı, tuz ve kekik eklenr. Lahananın üzerine dökülür.