| 
 | 
| Soslu Kek | 
|  | mükerrem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.10.2008
 Mesajlar: 37
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc29636 Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
 2,119 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker ile çırpılır. 1 su bardağı ceviz, 1 paket şekerli vanilin, 1 su bardağı ayçiceği yağı, haşlanmış robottan geçirilmiş 1 su bardağı kuru fasulye ile 4 yemek kaşığı un ilave edilir, çırpılır. Kek gibi pişirilir. Diğer yanda 1,5 su bardağı süte 2 yemek kasığı kakao, 4 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta karıştırılır. Muhallebi gibi pişirilir. En son ocaktan alınınca 1 yemek kaşığı margarin ilave edilir. Kek piştikten sonra ılık olunca üzerine sos dökülür.
 
 
 | 
| Soslu Kek | 
|  | memiş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.07.2015
 Mesajlar: 37
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc109909 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
 1,506 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fevziye Sürmeli
 
 1,5 su bardağı pudra şekeri
 5 adet yumurta
 Yarım paket rendelenmiş çikolata, (ben bitter tercih ediyorum)
 1,5 su bardağı galete unu
 100 gr. margarin
 Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 2 tatlı kaşığı tarçın
 Yarım limon rendesi
 Sosu için;
 1 su bardağı süt
 2 adet yumurta sarısı
 1 kahve fincanı toz şeker
 1 paket vanilya
 
 Yumurtaları mikserle çırpın. Diğer malzemeleri miksersiz yumurtalara yedirin. Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirin.
 Sosu için; küçük bir tencerde süt, vanilya ve şekeri kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Kaynamış sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin. Sonra ocağa alarak karıştırarak kaynatın. Kekin üzerine dökerek servise sunun.
 
 
  
 
 | 
| Soslu Kek | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc113330 Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015
 1,459 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 7-8 Çorba Kaşığı (250 Gr) Margarin
 4 Adet Yumurta
 1 Su Bardağı Süt
 1,5 Su Bardağı Tozşeker
 4 Çorba Kaşığı Kakao
 1 Paket Vanilya
 3 Su Bardağı Un
 1 Paket Kabartma Tozu
 Sosu için:
 1 Çorba Kaşığı Margarin
 1 Paket (80 Gram) Bitter Çikolata
 Kabı yağlamak için:
 1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
 1 Su Bardağı Un
 
 Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla margarinle yağlayın ve unlayın. Kalıpta kalan fazla unu kek karışımının içine ilave edin. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Sos için çikolatayı margarin ile birlikte bir kaba alın. Bu kabı kaynar su dolu tencereye oturtup, benmari usulü eritin. Pişen kek ılındıktan sonra üzerine gezdirin.
 
 Püf Noktası: Kek hamurunun kalıba yapışmadan kolayca çıkması için kalıbı margarin ile iyice yağlayıp, unlayın. Fazla ununu silkeleyin ve hamuru kalıba daha sonra dökün.
 
 
  
 
 | 
| Soslu Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156373 Gönderme Tarihi: 01.Mar.2021
 451 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 2 yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı yoğurt
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı kadar elenmiş un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 şeker kaşığı tarçın
 1/2 şeker kaşığı toz zencefil
 1 paket kakao (25gr.)
 1 çay bardağı damla çikolata
 Sos için:
 5 yemek kaşığı pudra şeker
 2 yemek kaşığı limon suyu
 1 çay kaşığı zencefil tozu
 Üzeri için:
 Antepfıstığı
 
 Yumurtalarla şekeri bembeyaz oluncaya dek çırpıyoruz. Yağı ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Vanilya, tarçın, zencefil, kakaoyu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Elenmiş unu ve unlanmış damla çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kalıbı yağlayıp unlayıp, kek hamurunu döküyoruz, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sosu pişiriyoruz ve kekin üzerine döküyoruz. Antepfıstıkları ile süsleyerek servis ediyoruz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |