| 
 
| 
 
 
 | 
 
Soslu Dilbalığı | 
 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6075 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006 
2,679 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 dilbalığı filetosu
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
2 kereviz, 1 domates
 
1 büyük demet dereotu
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz , Karabiber
 
Sosu icin:
 
150 ml et suyu
 
50 ml üzüm sirkesi
 
2 tatlı kaşığı nane
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile
 
tatlandırın.
 
Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın.
 
Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını
 
soyun. Çekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın. Dereotunu yıkayın.
 
Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın.
 
Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika
 
kapağını kapatmadan pişirin.Bu arada kerevizi margarinde kızartın. İçine
 
bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin. İçine doğranmış
 
domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip
 
tatlandırın. Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin.
 
Bir tavada yağı kızdırın. Balık filetolarını 5-6 dakika kızartın.
 
Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın. İçine yoğurt ve dereotunun geri kalan
 
kısmını ilave edin ve karıştırın. Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin.
  
 | 
 
Soslu Dilbalığı | 
 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133441 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet orta boy Dil Balığı
 
3-4 adet Taze Yeşil Soğan
 
Kızartmak için Sıvıyağ
 
3 yemek kaşığı Tereyağ
 
1 çorba kaşığı Limon Suyu
 
5-10 sap Maydanoz
 
Tuz
 
Kırmızı Biber
 
 
Temizlenmiş 4 adet Dil Balığını tuzlayıp 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra unlayarak, az yağda kızartın. Balığın Sosunu hazırlamak için, 3-4 yeşil soğanı, küçük küçük kesip 2 kaşık tereyağında sote edin. Üzerine 1 adet limonun suyunu ekleyin. Suyunu biraz çekince, kırmızı biberi ve ince ince kesilmiş maydanozu ekleyip, altını söndürün. Balıkları servis tabağına yerleştirin. Üstüne hazırladığınız sosu yayarak ekleyin. En üstüne de isteğe bağlı olarak, hafifçe erittiğiniz tereyağını dökerseniz, güzel bir koku verir. Balıkları servis tabağına yerleştirirken, yanlarına tere ya da yeşillik, domates ile süsleme yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Soslu Dilbalığı Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |