| 
 
| 
 
 
 | 
 
Soslu Dana Pirzolası | 
 
  | 
Cuma Kılan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15868 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2007 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. pirzola
 
4 sivri biber 
 
3 soğan
 
4 domates,
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Kırımız biber
 
Kekik
 
 
Dana pirzolalarını soğan suyu ve zeytinyağına bırakarak birkaç saat dinlendirin. 1 soğan ve 2 diş sarımsağı 2 kaşık zeytinyağında kavurun. 4 biber, 4 domatesi doğrayarak buna katın; tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ekerek malzeme eriyinceye kadar pişirin. Pirzolaları tavada kızartıp servis tabağına alın. Hazırlanan sosu üstlerine dökerek servis yapın.
  
 | 
 
Soslu Dana Pirzola | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165842 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1250 gram dana pirzola
 
5 çorba kaşığı margarin
 
100 gr kaşar peyniri
 
2 adet domates
 
3 adet yumurta sarısı
 
5 çorba kaşığı un
 
1 tutam Tuz, biber
 
 
Pirzoloların her iki yanını fazla olmayacak şekilde, tuzlayın ve biberleyin.
 
Sonra, pirzolaların her iki yanını una bulayın, hatta silkeleyip fazla ununu atın.
 
Margarını tavada eritin. Yağ kızmaya başlayınca, pirzolaları teker teker pişirin. Sonra pirzoloları tavadan alın ve ısıya dayanıklı borcam gibi bir kaba yerleştirin.
 
Bu arada, bir kaseye, kaşarpeyniri rendesi, domates ve yumurta sarılarını koyup iyice çırpın.
 
Bu karışımı pirzolaların üzerine dökün.
 
Fırının üst kısmını yakın. Fırının kendi ızgarasının üzerine pirzoloları yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı kabınızı yerleştirin.
 
Pirzolaların üzerindeki harç kızarana kadar fırında tutun.
 
Sonra fırından çıkarın ve sıcak sıcak servisini yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Soslu Dana Pirzolası Tarifleri Et Yemekleri
 | 
 
 
 
 |