Kısa URL: https://ml.md/lc183967
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı
Tavuk için:
500 gram tavuk göğsü (şeritler halinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı süt (marine için)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Pane harcı:
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sos için:
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı acı sos (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı bal veya pekmez
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu veya rendelenmiş sarımsak
Tavuk şeritlerini süt, sarımsak ve baharatlarla harmanlayıp 1-2 saat kadar buzdolabında marine edin.
Bu işlem tavuğun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
Marine edilmiş tavukları sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Bir tavada yağı ısıtın ve panelediğiniz tavukları altın rengi alana kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı süzdürün.
Tüm sos malzemelerini küçük bir tencerede 5-6 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Sosun kıvamı hafif yoğunlaştığında ocaktan alın.
Kızarmış tavukları sosun içine alın ve güzelce karıştırın.
İsteğe bağlı olarak üzerine susam serpebilirsiniz.
Soslu çıtır tavukları sıcak sıcak, yanında patates kızartması ve ranch sos ile servis edebilirsiniz.
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı biber yada domates salçası
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Pul biber
Karabiber
Un
Sıvıyağ
Tavukları parmak genişliğinde dilimleyin.
Geniş kapta salça, yumurta, yoğurt ve baharatları karıştırın. Bir sos elde edin. Dilimlenen tavuk etlerini sosun içine karıştırın.
3 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlendikten sonra tavukları una bulayın. Teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın. Unlanan parmak tavukları orta ateşte önlü arkalı olarak kızartın. (tavukları 2 yemek kaşığı yağda kızartın ve tavanın içinde yağ azaldıkça 1 kaşık ilave edin.