| 
 
 
 | 
Somonlu Makarna | 
  | 
köfteciii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2016 
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142538 
Gönderme Tarihi: 07.May.2019 
559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
6 dilim somon
 
8 yemek kaşığı hazır çiğ krema
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kaynayan tuzlu suya makarnayı koyup, 8-10 dakika haşlayın.
 
Tencerede tereyağını eritin, doğranmış somonu ilave edip, karıştırın. Karabiber, tuz ve krema ekleyin.
 
Makarnayı hazırladığınız sosla karıştırın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Somonlu Makarna | 
  | 
sihirli kaşık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136974 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2018 
822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 paket makarna
 
200-250 g. somon
 
2-3 tatlı kaşığı kapari
 
2/3 su bardağı krema
 
1 su bardağı parmesan veya taze kaşar peyniri(rendelenmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Makarna haşlanır ve süzülür
 
Balık derisi atılıp kılçıksız şekilde ayıklanır ve ufak parçalara bölünür.
 
Balıklar tavaya yapışmayacağı kadar az miktarda sıvı yağ ile sote edilir. Balıklar pişince kapari ve krema eklenir ve krema kaynayana dek pişirilir.
 
Bu sos makarna üzerine dökülür ve üzerine peynir dökülerek sıcak olarak servis edilir.
 
istenirse domates ve taze nane, roka gibi yeşilliklerle süsleme yapılır.
 
 
 
  
 | 
Somonlu Makarna | 
  | 
hamdiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130403 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2017 
1,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 paket kalem makarna
 
300 gram fileto somon balığı
 
100 gram permesan peyniri
 
2 adet limon
 
Balsamik sirkesi
 
Karabiber
 
150 gram tereyeğı
 
100 ml zeytinyağı
 
20 gram domates salçası
 
Salata için:
 
1 baş sarımsak
 
2 adet kırmızı kapya biberi
 
500 gram domates
 
1 bağ fesleğen
 
1 bağ dereotu
 
1 bağ maydonoz
 
1 bağ semizotu
 
1 adet kırmızı loroloso
 
1 adet yeşil loroloso
 
1 adet endivyen marul
 
1 adet iceberg marul
 
2 adet kırmızı soğan
 
2 adet havuç
 
1 adet salatalık
 
Tuz
 
 
Salata malzemeleri ufak parçalar halinde doğranıp, buzlu suda bekletilir.
 
Makarna arzu edilen kıvamda haşlanır.
 
Somon filetosu tereyağlı kızgın tavaya konulur.
 
İlk tarafı kızardıktan sonra üzerine yarım limon sıkılır.
 
Limonlu balığın üzerine azıcık su dökülüp, diğer tarafı çevrilir.
 
Kızaran balık tavadan alınır.
 
Bir sıra makarna, bir sıra salata şeklinde tabak düzenlenir.
 
En üste somon filetosu yerleştirilir.
 
Son olarak, limon, balzamik sirke, zeytinyağı karışımı üzerine gezdirilip permasan peyniri serpilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |