| 
 
 
 | 
Somonlu Krep | 
  | 
tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70312 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2011 
1,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3/4 su bardağı süt
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Bir tutam tuz
 
Tavayı yağlamak için:
 
Sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
50 gram somon fileto
 
50 gram beyaz peynir
 
6 dal maydanoz
 
 
Derin bir kabın içine yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir tutam tuz ve şekeri de içine koyup boza kıvamındaki karışımı, az yağlanmış tavaya kaşıkla dökün. İki yüzünü 3er dakika kızartın. Pişen krepleri servis tabağına alıp üzerine buharda az pişmiş somon ya da peynirle karıştırılmış maydanoz koyun.
  
 | 
Somon Balıklı Krep | 
  | 
Maşuka 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2014 
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100425 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2014 
2,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Çorba Kaşığı Un
 
1 adet Yumurta
 
1 tutam Karabiber
 
4 Çorba Kaşığı Süt
 
150 gr Füme Somon
 
4 Çorba Kaşığı Süt Kreması
 
1 adet Salatalık
 
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
 
4 Çorba Kaşığı margarin
 
1 Demet Dereotu
 
50 gr Havyar
 
1 tutam tuz
 
 
Un, süt ve yumurtayı ve 2 kaşık yağ ile karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin. Kreplerin soğumasını bekleyin.
 
Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın. Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin. Süt kremasını ve kalan yağımızı tuz karabiberle tatlandırın. Kremayı somonların üzerine sürün. Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın. 45 dakika buzlukta bekletin.
 
Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin. eritilmiş yağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun.
 
Dereotunu yıkayıp ayıklayın. Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın. Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin. Tabaklara üçer dilim yerleştirin. Marinatı üzerinde gezdirin. Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin.
  
 | 
Somonlu Krep | 
  | 
Kara Kalem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2015 
Mesajlar: 32 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128095 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2017 
1,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Krep için, tüm malzemeyi çırpın. Tel süzgeçten geçirin. 20 dakika kadar dinlendirin. Teflon tavayı kızdırın. Çok az ayçiçek yağı damlatın. Tavaya kepçeyle, hazırladığınız karışımdan az bir miktar dökün. Tavayı kaplamasını sağlayın. Bir yüzü piştiğinde çevirerek diğer tarafını pişirin. Hazırlanan krebi tabağa alın. Mayonezi, hardalı, karabiberi iyice karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Bu malzemeden 1 çorba kaşığı krebe sürün. Üzerini yeşil salata yaprağıyla kaplayın. Somonu yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Dilim dilim kesin, kürdana batırarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Somonlu Krep | 
  | 
irmik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141177 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019 
637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dilim füme somon
 
4 yemek kaşığı labne peyniri
 
2 dal yeşil soğan
 
1 yemek kaşığı dereotu
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
Krep için:
 
2 adet yumurta
 
1 bardak un
 
2 bardak süt
 
1 çay kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Yumurta, un ve sütü karıştırın. Tuz ilave edin. Tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Karışımı kahve fincanıyla tavaya yayarak dökün. İki tarafını da pişirin. Labne peyniri, kıyılmış yeşil soğan, dereotu, mayonez, krema, tuz ve karabiberi karıştırın. Krepi tabağa alın. Karışımı krema sürer gibi, ince bir şekilde üzerine yayın. 1 adet somon dilimini içine koyun. Rulo yapıp, dört eşit parçaya bölün. Servis tabağına dik olarak yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |