| 
 
 
 | 
Somon Mousse | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181848 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2025 
152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Harun Kolçak
 
 
400 gram somon balığı
 
300 gram süzme yoğurt
 
300 gram mayonez
 
3 yaprak jelatin
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları haşlayın. Bu sürede yoğurt, mayonez ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
 
Tuzunu ve çekilmiş karabiberi koyun.
 
Balıkları lime lime ayırdıktan sonra, erittiğiniz jelatin ile birlikte karışıma ekleyin.
 
Buzdolabında bekleteceğiniz bir kaba dökün.
 
 
 
  
 | 
Somon Mus | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3492 
Gönderme Tarihi: 06.May.2006 
2,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr somon baligi
 
2 adet yumurta aki
 
Taze karabiber
 
4 adet domates
 
Kereviz yapragi
 
Yesil soğan
 
Zeytinyağı
 
Roka
 
Tuz
 
 
Somonlari iyice yikayip, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin. Diger yanda yumurta aklarini hafifçe çirpip somonlarin üzerine dökün, 3 yemek kasigi zeytinyağ, biraz tuz, biber ve findik rendesini de katip, iyice karistirin. Elde ettiginiz karisimi birer porsiyon halinde kaselere koyun. Sosu emmesi için buzdolabinda 3-4 saat kadar bekletin. Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabagi süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |