|
Sokak Simidi |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc80351
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı mahlep
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt ya da su
Üzeri için:
200 gram kavrulmuş susam
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı pekmez
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, mahlep, sirke ve yumurtayı ılık su ya da sütle birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ve kuru mayayı ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 40 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Öncelikle pekmezle kaynamış ılık suya batırıp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitler tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
Sokak Simidi |
|
şakir
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc146694
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2019
560 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket instant maya
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için:
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez
1 kase susam
Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı derin bir kasede karıştırıp maya canlanana kadar birkaç dakika bekleyin.
Ardından yumurtayı kırıp karıştırın.
Karıştırmaya devam ederek azar azar un ilave edin.
Son olarak tuzunu ekleyip elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle ya da streç filmle örttüğünüz hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırın.
Bu esnada pekmezi sulandırıp inceltin.
Susamları hafifçe kavurup soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan minik bezeler koparın ve bu bezeleri elinizle çubuk haline getirin.
İki çubuğu birbirine örgü gibi dolayıp iki ucunu birleştirin.
Halkaları önce pekmezli suya ardından susama bulayın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
25-30 dakika kadar fırınladığınız simitlerinizi hemen servis edin.
|
Sokak Simidi |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc153637
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2020
1,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru hamur mayası
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
1,5 çay bardağı su
2,5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Susam
Sokak simiti tarifi için öncelikle bir kaba mayayı, toz şekeri, ılık suyu ve sütü koyup iyice çırpın. Maya iyice ezildikten sonra sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyin ve hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika dinlendirin.
Mayalanan hamurdan ufak bezeler yuvarlayın. Bezeyi ikiye bölüp uzun yuvarlak şekil verin. Daha sonra iki ucunu birleştirip birbirine bağlayın. Son olarak uç kısımlarını birleştirin ve simit şekli verin.
Simitlerin hepsini bitirdikten sonra bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Simitleri tepside 20 dakika daha mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.
|
Sokak Simidi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164800
Gönderme Tarihi: 12.May.2022
149 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
270 ml su
1 çay kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
4 yemek kaşığı pekmez
1/2 su bardağı su
2 paket susam (tavada kavrulmuş)
Unu mikserin içerisine alın.
Elinizle küçük parçalara böldüğünüz yaş mayaları unun içine ekleyin.
Daha sonra tuzu da ekleyip kaşıkla harmanladıktan sonra ortasında çukur açın ve ortasına ılık suyu dahil edin.
Hamur toparlandıktan sonra 6 dakika daha yoğurun hamuru mikserden alın.
Tezgahın üzerini unlayın ve hamuru uzun bir silindir halinde açın.
Hamuru; önce 4, daha sonra her bir parçayı 3’e bölerek toplamda 12 parçaya bölün.
Hamurları fırın tepsisine dizin ve üzerlerini bez ile örtüp sıcak bir ortamda 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Bir tavayı ocağa alın ve içerisine pekmez ve suyu alıp, sürekli karıştırarak hafifçe ısıtın.
Mayalanan hamurlardan 2 tanesini tezgahın üzerine alın ve elinizle açarak ince ve uzun bir silindir haline getirin.
İki silindiri yan yana getirip, kıvırarak birbirine dolayın ve uçlarını halka şeklinde birleştirin.
Bütün bezeler hazır olduktan sonra, simitleri, önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.05.2023
|
Sokak Simidi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179037
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2024
175 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağı
3 yemek kaşığı sirke
1 paket insant maya (10 gr)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Susam
Stand mikser kasesinde şeker, maya, 4 su bardağı un ve tuzu karıştırın.
Ilık su ve bitkisel yağ ekleyin.
Hamur bir araya gelene ve biraz yapışkan olana kadar hamur kancasını kullanarak karıştırın.
Hamur bir araya gelmiyorsa 2-3 yemek kaşığı çok amaçlı un ekleyin.
Hamuru, yapışkan olmayana kadar yaklaşık 8 dakika hamur kancasını kullanarak yoğurun.
Örtün ve iki katına çıkıncaya kadar 1.5 saat kabarmasına izin verin.
Bu arada susam tohumlarını bir tavada kızartın.
Ve pekmezi 1/2 su bardağı suyla karıştırın.
1.5 saat sonra hamuru yumruklayın ve 16 parçaya bölün.
2 parçayı her biri 25 inçlik tüpler halinde açın ve birbirine paralel olarak yerleştirin.
Bir bükülme yapmak için tüpleri zıt yönlerde döndürün.
Uçlarla tanışın ve bir yüzük yapmak için onları sıkıştırın.
7 halka daha yapmak için kalan 14 parça ile tekrarlayın.
Her halkayı pekmez ve su karışımına, ardından susam tohumlarına batırın ve parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
Gevşek bir şekilde örtün ve 20 dakika daha kabarmasına izin verin.
Fırını önceden 400F'ye ısıtın.
Simitler kahverengi olana ve tamamen pişene kadar fırında 12-15 dakika pişirin.
|
|