2 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti (75 gr)
2 paket vanilya
2 su bardağı ceviz kırığı
10 adet güllaç yaprağı
Üzeri için:
180 gr bitter çikolata
Süslemek için:
Antepfıstığı
Hindistancevizi
Kiraz şekerlemesi
Güllacın şerbeti için uygun bir tencereye süt ve toz şekeri alarak karıştırarak ısıtalım.
Isınan sütü ocaktan alalım. İçerisine vanilya ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım.
Güllaç yapraklarını kullanacağımız borcam boyutunda keselim.
Öncelikle 5 adet güllaç yaprağını kestiğimiz kısımları da kullanarak borcama yerleştirelim.
Katların arasını hazırladığımız sütlü şerbetle güzelce ıslatalım.
Ardından ceviz kırığını serpelim. Üzerine kalan güllaç yapraklarını, her katı sütle ıslatarak yerleştirelim.
Tatlımızı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Üzerinde kullanmak için bitter çikolatayı rondodan geçirelim.
Güzelce dinlenen güllacın üzerini bitter çikolata ile kaplayalım.
Dilimleyerek antepfıstığı, hindistancevizi ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc182539
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı
Baklava için:
10 adet güllaç yufkası
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
100 gr tereyağı (eritilmiş)
Şerbet için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
80 gr sütlü veya bitter çikolata (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı kakao
Antepfıstığı (isteğe bağlı)
Sütü tencereye alın ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın (kaynatmayın).
Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Dikdörtgen bir borcamı hafifçe yağlayın.
İlk güllaç yufkasını borcama yerleştirin ve üzerine 1-2 kaşık ılık şerbet gezdirin.
Üzerine biraz eritilmiş tereyağı sürün.
4. kata kadar şerbet ve tereyağı sürün.
5. kat yufkaya geldiğinizde ince çekilmiş ceviz veya antepfıstığını serpiştirin.
Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde şerbetleyerek ve yağlayarak üst üste dizin.
Tatlınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin, böylece sütü iyice çeker.
Dinlenen tatlının üzerine rendelenmiş çikolata ve kakao serpin.
Son olarak antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin.
Not: Daha yoğun bir çikolata tadı isterseniz eritilmiş çikolata sosu da ekleyebilirsiniz.