|
Soğuk Avokado Çorbası |
|
bidik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc152435
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2020
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet olgun avokado
2 adet salatalık
2 bardak yoğurt
20 dal dereotu
10 yaprak taze nane
İnceltmek için;
Tercihen süt, ayran, kefir veya yoğurt suyu
Bir tutam tuz
Avokadonun kabuklarını soyun, çekirdeğini çıkarın.
İçini bir kaşık yardımı ile çıkartıp blendera aktarın. Üzerine soyduğunuz salatalığı iri parçalara bölüp ekleyin.
Yoğurt, tuz, dere otu ve naneleri de içine ekleyerek püre haline getirin.
Yoğun boza kıvamına gelen karışımı istediğiniz sıvı ilavesi ile istediğiniz kadar inceltin.
Cacık gibi olmamasına özen gösterin.
Servis kasesine koyun.
Üzerine küp küp doğranmış avokado veya salatalıkla servis edebilir dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.
Not: Daha serinletici olmasını isterseniz dolapta 10 dakika kadar bekletebilirsiniz.
|
Soğuk Avokado Çorbası |
|
kibritçi kız
Aşçı
Kayıt: 19.12.2019
Mesajlar: 18 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc147578
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2019
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 avokado
1 salatalık
1 su bardağı yoğurt
10 dal dereotu
10 yaprak taze nane
Yeteri kadar yoğurt (ya da süt, kefir, ayran)
Tuz
Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkarıp blendera atın. Salatalığı soyun ve blendera ekleyin. Kalan malzemeleri de ekleyip blenderdan geçirin. Salatalık kabuğu ve dereotuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Soğuk Avokado Çorbası |
|
nurbebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71639
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2012
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet avokado
1 su bardağı sebze suyu
1 demet roka
1 adet lime
10 gr taze kişniş
30 gr taze zencefil
2 adet salatalık
100 ml süzme yoğurt
200 ml su
1 çay kaşığı deniz tuzu
Avokadoları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve bir kaşık yardımıyla içlerini alın. Taze zencefilin kabuğunu soyup rendeleyin. Salatalıkları rendeleyin. Lime suyu ile birlikte karıştırın. Roka ve taze kişnişi doğrayın. Tüm malzemeyi el robotuyla püre haline getirin. Sürekli karıştırarak bir tel süzgeçten geçirip servis yapın.
|
|