| 
 
 
 | 
SOĞANLI TİRİT | 
  | 
doyurcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2012 
Mesajlar: 74 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87447 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2013 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Lokma lokma doğrarımış ekmek dilimlerini bir tepsiye yerleştirin. Öte yanda et suyunu, ya da tavuk suyunu bir tencerede kaynatın, ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Ekmekler et suyunu ya da tavuk suyunu iyice emmelidir. Daha sonra çentilmiş soğanı bir kaptaki 2 kaşık tereyağında pembeleştirip dökün. Bir miktar et suyu ya da tavuk suyuyla üç yumurta sansını çırpın. Bunu soğanlı ekmeklerin üzerine gezdirin. Üzerine de tereyağında kızdırılmış biraz kırmızı biber katın. Servis yapın.
  
 | 
Soğanlı Tirit | 
  | 
Özlem Erbay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25116 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2008 
2,672 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 ekmek (bayat)
 
1  su bardağı süt
 
2 kaşık tereyağı 250 gr yoğurt
 
3 su bardağı su
 
3 soğan
 
1 baş sarımsak
 
Kırmızıbiber
 
 
1- Tencerede tereyağı kızdırıp ince çen-tilmiş soğanı hafif ateşte pembeleşin-ceye kadar kavurulur.
 
2- 3 su bardağı su azar azar ilave edilip, tuz ve biber de katılarak bir miktar daha kaynatılıp ateşten alınır. Sarımsaklar dövülüp sonra soğanlı suyun içine katılır.
 
3- Ekmekler dilimlenip ızgarada veya fırında kızartılır. Kızarttıktan sonra bir tepsiye dizilir. Önce süt, sonra soğanlı sos üzerine dökülür, kızgın fırında suyu çektirilir. Ocağın üzerinde hafif ateşte de suyunu çektirebilirsiniz. Üzerine yoğurt döküp servis yapabilirsiniz.
  
 | 
SOĞANLI TİRİT | 
  | 
halıcı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23308 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2008 
2,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1.5 ekmek
 
1 su bardağı süt
 
2 kaşık tereyağı
 
250 gr. yoğurt
 
1 baş sarımsak
 
3.5 su bardağı su
 
1 kaşık un
 
3 soğan
 
 
Yapılışı:
 
Tencerede tereyağını kızdırılıp kabukları soyulmuş ince çentilmiş soğanı ilave edip sarartın. Un, tuz ve biber ilave edip biraz kavurun. Izgarada kızartmış olduğunuz ekmekleri tepsiye dizin. Sıcak sütü ve suyu ekmeklerin üstüne dökün. Ateşten indirdiğiniz soğanlı sosa ezilmiş sarımsağı ilave edip ekmeklerin üstüne yerleştirin. Kızgın fırına verip, suyunu çektirin. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |