| 
 
 
 | 
SOĞANLI  PİLAV | 
  | 
Çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24894 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008 
4,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak baldo pirinç
 
2 demet taze soğan
 
100 gram tereyağı
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3.5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. Ve taze soğanları ince ince doğrayıp pilava karıştırın ve servis yapın.
  
 | 
Soğanlı Pilav | 
  | 
gülay çarıkçı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24558 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2008 
3,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 baş irice kuru soğan
 
5 adet taze soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı dolu dolu çamfıstığı
 
4 su bardağı su veya et suyu
 
Yeteri kadar tuz
 
Karabiber
 
 
Kuru soğanı ayıklayıp küçük küçük doğrayınız. Tereyağını kızdırıp içinde soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurunuz. Pirinci kontrol edip soğana ekleyip kavurunuz. Çamfıstıklarını atıp pirinçle beraber iki dakika kavurunuz. Kavurduğunuz bu malzemenin üzerine 4 su bardağı su veya et suyunu ilave edip tuzunu, biberini koyunuz. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar, 20 dakika kadar pişiriniz. Ateşten alıp üzerini kalın bir havluyla örtüp bir süre demlendiriniz. Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince halkalar halinde kesip sıcak pilavın içine atıp havalandırarak karıştırınız. Yaptığınız bu pilavı et veya sebze yemeği yanında sıcak olarak ikram ediniz.
  
 | 
Soğanlı Pilav | 
  | 
buket 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74051 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012 
2,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 yemek kaşığı safran
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet kuru soğan
 
 
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın.Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.
  
 | 
Soğanlı Pilav | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82660 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012 
2,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 su bardağı su
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
1 çay bardağı Antep fıstığı
 
1 çay kaşığı tuz
 
200 gram kuzu kuşbaşı
 
1 soğan
 
Tarçın, yenibahar, karabiber
 
 
Doğranmış soğanı ve pirinçleri tereyağında 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Fıstıklar ve çiğ bademi küçük bir tavada kavurup kenara alın. Tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem ve fıstıkları pilavın içine ekleyip karıştırın. Etleri ortasına alıp üzerine sıcak pilavı doldurup sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Soğanlı Pirinç Pilavı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120325 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2016 
1,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su Bardağı Pirinç
 
3 Çorba Kaşığı sıvı yağ
 
3 Su Bardağı Et Suyu
 
1 kg Arpacık Soğan
 
2 Diş Karanfil
 
1 tutam tuz
 
 
Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin.
 
Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dakika kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Soğanlı Pilav | 
  | 
dedebebek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134010 
Gönderme Tarihi: 11.May.2018 
1,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 adet büyük soğan
 
1/4 paket margarin
 
3 bardak tavuk suyu
 
1 su bardağı soğuk su
 
Tuz
 
 
Pirinci yarım saat önceden kaynar suda bekletin.Tencereye yağı koyup eritip soğanı doğrayın.Soğanlar sararınca pirinci koyup tuzu ilave edin. 3 bardak su ile birlikte kapağı kapatın. Kaynayınca bir bardak soğuk su dökün.Karıştırın ve ateşi kısın. Suyunu çekince ocağı söndürüp demlemeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Soğanlı Pilav | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153566 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2020 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2.5 çay bardağı pirinç
 
1 adet küçük soğan
 
Maydanoz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı su
 
 
Pirinçler yıkıyoruz. Soğanları tereyağında kavuruyoruz, yanmadan pirinçleri ekliyoruz ve tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ince doğranmış maydanozları ekliyoruz. Üç su bardağı kaynar su ekliyoruz, kaynayınca altını iyice kısıyoruz ve yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |