Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Soğanlı Pide (2 adet - 9,215 defa bakıldı)

Soğanlı Pide


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğanlı Pide

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163500
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2022
233 defa indirildi / yazdırıldı




Harç için:
1 kg piyazlık doğranmış soğan
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı (50 ml)
Birer yemek kaşığı domates ve biber salça
Birer çay kaşığı kimyon, kişniş ve rezene
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ev yapımı domates sosu
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için:
4.5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı susam

Hamur için unu eleyip derin bir kaba alın. Maya, tuz ve ılık suyu karıştırın. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin. Mayalı karışımı unla karıştırıp yoğurun. Üzerine zeytinyağı sürüp, nemli bir bezle kapatın. Kabarması için sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakın. Harç için soğanı yağ ile birlikte yayvan bir tencereye alın. Pembeleşinceye kadar kavurun. İçine salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. Domates sosunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyu ve tuzunu katın. Kısık ısıda 15- 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Büyük bir daire olacak şekilde açın. Hamurun karşılıklı iki tarafına sıra şeklinde malzemeyi yerleştirin. Daha sonra ortaya doğru yuvarlayıp, iki ruloyu ortada buluşturun. Uç kısımları yan yana gelecek şekilde ortadan kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.



Soğanlı Pide

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177939
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
157 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram un
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 300 ml ılık su
3-4 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Pul biber (isteğe bağlı)
Çörekotu veya susam (üzeri için)

Öncelikle mayayı ılık suyla birlikte eritin. Şeker ekleyerek mayanın hızlıca kabarmasını sağlayın. Birkaç dakika dinlendirin.
Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açarak tuzu ekleyin. Üzerine mayalı suyu dökün.
Yumuşak bir hamur yoğurana kadar malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç filmle örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavada zeytinyağı veya tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları ekleyin.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Mayalanan hamuru tezgaha alın. İki eşit parçaya bölün. Hamuru merdaneyle istediğiniz büyüklükte açın. Kalın bir kenar bırakarak kenarları hafif kıvırın.
Açtığınız hamurun üzerine kavrulmuş soğan karışımını yayın. Üzerine çörek otu veya susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Fırından çıkan pidenizi dilimleyerek servis yapabilirsiniz.







Soğanlı Pide Tarifleri Kaygana Tarifleri



(2 adet Soğanlı Pide 9,215 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort