| 
 
 
 | 
Soğanlı Patates Mücveri | 
  | 
Mebrure Ertürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Maltepe/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1340 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006 
3,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Rendelenip suyu sıkılan yarım kilo patates
 
2 çorba kaşığı margarin
 
rendelenmiş ve sıkılmış 2 iri soğan
 
2 kahve fincanı un
 
1,5 su bardağı beyaz peynir
 
6 yumurta
 
tuz
 
karabiber
 
yarım bardak sıvı yağ
 
 
Margarini eritip soğanları 2 dakika kavurun, ardından patatesleri de katıp 4 dakika daha kavurun. Ateşten alıp bir tepsiye boşaltın. Margarin hariç bütün malzemeyi iyice karıştırın. Bitki yağını bir tavada kızdırın. Hazırladığınız malzemeyi kaşık kaşık yağa dökerek kızartın.
 
 
 ML® Patates Mücveri için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 17.05.2020
  
 | 
Soğanlı Patates Mücveri | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2796 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patates (rendelenmiş)
 
2 yumurta
 
2 kaşık un
 
4-5 diş sarımsak
 
1 orta boy soğan (doğranmış)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Çay kaşığının ucu ile karbonat
 
 
Bütün malzemeyi iyice karıştırıp, kızgın yağa kaşık yardımı ile yumurta büyüklüğünde parçalar halinde atıp kızartın. Kağıt havlunun üzerine çıkarıp biraz bekleyip servis yapın.
 
 
Not: Sosisin ve tavuğun yanında yeşillik üzerinde nefis eşlik ediyor.
 
 
 ML® Kabak Mücveri için tıklayın
 
  
 | 
Soğanlı Patates Mücveri | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6978 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006 
3,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram patates
 
5 adet taze soğan
 
2 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
 
1/3 demet maydanoz
 
2 yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
tuz, karabiber
 
kızartma için sıvı yağ
 
 
Patatesleri yıkayıp kabuğunu soyun, içinde soğuk su bulunan bir kaba rendeleyin. Taze soğanların dış kabuğunu soyun, püskülünü atın, ince halka şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayın, dallarını atın, yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta sudan çıkartıp avucunuzda sıkarak suyunu süzeceğiniz patates rendesi, taze soğan, un, peynir, maydanoz, yumurta, kabartma tozu, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin, iki tarafını da kızartın. Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Patates mücverini yanında ketçap veya yoğurt ile ikram edebilirsiniz.
 
 
ML® Kabak Mücveri (görsel)
 
  
 | 
SOĞANLI PATATES MÜCVERİ | 
  | 
yine gülnihal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26571 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2008 
3,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
6 adet orta boy patates,
 
3 yumurta,
 
4 çorba kaşığı yoğurt,
 
100 gr. beyaz peynir,
 
4 adet taze soğan,
 
1/4 demet maydanoz,
 
1 çay kaşığı karbonat,
 
tuz.
 
Kızartmak için: Bol zeytinyağı
 
 
Hazırlanışı:
 
Çukur bir kabın içine kabuklarını soyduğunuz patatesi rendeleyin. Buna ayrı kaplar içinde çırptığınız yumurtayı, yoğurdu, rendelenmiş beyaz peyniri, ince ince kıyılmış, soğan ve maydanozu katın. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Karbonat ve tuzu ilave edin. Çukur bir tavanın içinde zeytinyağını kızdırın. Malzemeden birer çorba kaşığı alın ve yağa atın. Tavayı sallayarak mücverleri kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |