| 
 
 
 | 
Soğanlı Makarna | 
  | 
baldamlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70907 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2011 
4,001 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket makarna
 
4 adet taze soğan
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
Tencereye yaklaşık üç su bardağı suyu koyun. Kaynayınca içine tuz ve makarnayı ilave edip 15 dakika kadar pişirin. Makarnayı süzdüğünüz sudan 1 su bardağı kadarını ayırın. Tavaya tereyağını koyup eritin içine doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurun. Üzerine küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın. Salçayla makarna suyunu karıştırıp tavadaki karışıma ekleyin. Taze soğanı ince kıyıp içine ekleyin ve makarnayı da koyup karıştırın. Servis yaparken isterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  
 | 
Soğanlı Makarna | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7590 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
3,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Bir paket uzun ve kalın makarna,
 
yarım bardak zeytinyağı,
 
2 adet kuru soğan,
 
1 çay kaşığı tarçın,
 
yarım su bardağı kaşarpeyniri rendesi,
 
istediğiniz oranda karabiber
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Uygun bir tavaya ince halkalar halinde doğradığımız soğanları ve tarçını ilave ederek kısık ateşte 10-12 dakika kadar sote edelim. Tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayalım. Suyunu süzdükten sonra derin bir servis tabağına alalım. Üzerine soğanlı sosu sıcak olarak dökelim. Rendelenmiş kaşarpeynirini serptikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
  
 | 
Soğanlı Makarna | 
  | 
meyankökü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29670 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2008 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
3 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Sıvıyağ ile birlikte adeta kahverengi rengini alana kadar yakmadan kavrulur ve tuz eklenir. Makarna bilindiği gibi haşlanır. Üzerine kavrulmuş soğan konarak servise sunulur.
  
 | 
Soğanlı Makarna | 
  | 
ikona 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46544 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2010 
2,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
4 adet büyükçe soğan
 
1 çorba kaşığı yağ
 
Tuz
 
 
Makarnaları kaynar tuzlu suda haşlayıp süzünüz. Bir tencere içine koyduğunuz yağın üzerine soğanları orta büyüklükte doğrayınız. Pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kavrulan soğanların üzerine süzülmüş makarnayı tuzunu da koyarak döküp karıştırınız. Ateşten indiriniz. Beş dakika kadar beklettikten sonra servis yapınız.
  
 | 
Soğanlı Makarna | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126131 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2017 
1,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
4 baş soğan
 
1 çorba kaşığı yağ
 
Tuz
 
Soğanları orta büyüklükte doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra, haşladığınız makarnayı kavrulmuş soğanların üstüne dökün ve bir süre ateşte bırakın.
 
Sonra tencereyi indirin, 5 dakika kadar bekleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |