| 
 
 
 | 
Soğanlı Kebap (Şanlıurfa) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39121 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009 
2,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg ceviz büyüklüğünde soğan
 
1 kg Orta yağlı kıyma
 
1 kg odun kömürü
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kömür mangala konup yakılır kayılmaya bırakılır.
 
Soğanların en üst kabukları soyulur ve soğanların iki başı kesilir.
 
Et bir kaba alınır, tuz konarak iyice yoğrulur.
 
Kebap şişi alınır soğanlardan biri çevrilerek şişe saplanır ceviz büyüklüğünde etten bir parça alınıp avuç ortasında yuvarlanarak soğanın yanına ortasından saplanır.
 
Şiş tamamlanıncaya kadar işleme devam edilir bütün şişlere aynı işlem uygulanır.
 
Sıcakken şişlerden çekilerek çıkarılır. Sırasının bozulmamasına dikkat edilmelidir.
 
Sıcakken ikram edilmelidir,
 
Soğanlı kebap, nar pekmezli bostana, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan karışımı ile ikram edilir.
 
 
Not: Soğanlar şişe saplanırken çevrilmelidir, aksi takdirde çatlar ve pişerken şişten düşerler. Urfa'da bütün kebap çeşitleri açık ekmekle veya bazlama ile dürüm yapılarak yenir.
  
 | 
Soğanlı Kebap (Şanlıurfa) | 
  | 
fahriye ersen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126739 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017 
1,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et - 120 gr.
 
Ceviz büyüklüğünde soğan - 120gr.
 
Nar pekmezi - 10 cl.
 
 
Arpacık soğanlar kabuğu ayıklanmadan, bir et bir soğan gelecek şekilde şişe saplanır. Hafif ateşte pişirilir. Daha ziyade sonbaharda ve kışın yapılan bu kebap dürüm yapılarak yenir. Lavaş ekmeğiyle dürüm yapılırken arasına nar pekmezi sürülür. Nar pekmezi, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Soğanlı Kebap (Şanlıurfa) | 
  | 
sultan hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130182 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2017 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg az yağlı zırhla çekilmiş kıyma et 
 
3 kg ceviz büyüklüğünde soğan
 
Nar pekmezi
 
 
Kuru soğanlar kabuğuyla, bir et bir soğan şeklinde saplanır, diğer kebaplar gibi pişirilir. Yenilirken soğanların kabukları soyulur. Dürüm yapılırken arasına yarım çay kaşığı nar pekmezi (ekşisi) sürülerek, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde yenilir. Patlıcan ve domates piyasadan çekildikten sonra, daha ziyade sonbahar ve kışın yenilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |