Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Et Yemekleri > Soğanlı Kavurma (4 adet - 144,412 defa bakıldı)

Soğanlı Kavurma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğanlı Kavurma

nedimex
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564
Şehir: Kadiköy/Istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc5003
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
4,175 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik

YAPILIŞ TARİFİ
Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm
büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın.
Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup
tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun.
Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip
çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin
kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin.
Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı
tabaklara paylaştırarak servis yapın.
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek
tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz.
Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları
kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin.
Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.


Soğanlı Kavurma

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc79465
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2012
2,120 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram kuşbaşı kuzu eti
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak

Tencerede etleri hiç su koymadan 5 dakika kadar kavurun. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra irice doğranmış soğanları ilave edin. Ezilmiş sarımsakları ve tereyağını da ekleyip kapağını kapatıp hiç su koymadan kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp istenirse üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak ikram edin.


Soğanlı Kavurma

akşam yıldızı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc99856
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
2,042 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuzu kuşbaşı
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolamlık biber
1 su bardağı arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber, kekik

Sarımsakları ve arpacık soğanları, üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip beş dakika kavurun. Etleri ekleyin ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberleri ve kırmızıbiberi de doğrayın. Bir fırın tepsine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Üzerine baharatları serpin.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 25.09.2015


Soğanlı Kavurma

nasuh
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc133049
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2018
885 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuşbaşı et
3 soğan
2 domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
2 diş sarımsak

Kuşbaşı etlerimizi derin bir kaba alıyoruz. Soğanı ve domatesi yemeklik doğruyoruz ve etlerin üzerine alıyoruz. Tuz, sarımsak, baharat ve sıvıyağı da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz ve fırın tepsimize köküp üzerine 1 su bardağı su gezdirip önceden ısınmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirip servis yapıyoruz.







Soğanlı Kavurma Tarifleri Et Yemekleri



(4 adet Soğanlı Kavurma 144,412 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort