Kısa URL: https://ml.md/lc91707
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
20-25 dal maydanoz
Hamur için:
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Tereyağı
Hamur biraz sert yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Bu arada yarım daire şeklinde doğranan soğan penbeleştirilir. Baharatlar eklenir, ateşten alınır, son olarak kıyılmış maydanoz eklenir. Dinlenen hamur 12 parçaya ayrılır. Her biri oklavayla tatlı tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri kadar iç konur. Diğer yüzü üzerine kapatılır. Kenarlarına iyice bastırılır. Yağsız tavada iki yüzü kızartılır. Sıcakken tereyağı sürülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc183244
Gönderme Tarihi: 29.May.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
Hamur için:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
3 adet büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Bir avuç ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Pişirmek için:
Biraz tereyağı veya sıvı yağ
Derin bir yoğurma kabına unu alın, ortasını havuz gibi açın.
Tuz, zeytinyağı ve ılık suyu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-30 dakika kadar dinlendirin.
Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları ekleyin.
Soğanlar pembeleşene kadar orta ateşte kavurun.
Kavrulan soğanlara tuz, karabiber, pul biber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Ocağı kapattıktan sonra arzu ederseniz doğranmış maydanozları da ekleyebilirsiniz.
İç harcı soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
Her bezeyi unlayarak ince olacak şekilde açın.
Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız soğanlı harçtan koyun.
Hamurun diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını iyice bastırarak kapatın.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın.
Hazırladığınız gözlemeyi tavaya alın ve her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra üzerine tereyağı sürerek sıcak servis yapabilirsiniz.