Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Soğanlı Börek (Selanik)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Batı Trakya Yemekleri
Girit Yemekleri
Pabucaki Tarifleri
Selanik Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soğanlı Börek (Selanik)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178474
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı




Ezgi Dokuzlardan

Hamuru için:
1 kg un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Su
1 adet yumurta
1 su bardağı çiçek yağı (hamur katları için)
İç harcı için:
6 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nane

Soğanlar piyazlık doğranır, büyük bir tencere içine alınır.
Üstüne bir çay bardağı sıvıyağ konur, tencere kapağı kapatılarak orta ateşte 10 dakika pişirilir, ara ara karıştırılır.
Soğanların üzerine rendelenmiş kabuksuz domates, salça ve tuz eklenir, karıştırılır.
15-20 dakika arası soğanlar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Altı kapandıktan sonra harca nane eklenerek soğumaya bırakılır.
Bir kabın içine un, tuz ve su eklenerek iyice yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Ardından hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılarak 10 dakika dinlendirilir.
Dinlendirildikten sonra hamur, ince uzun bir rulo şekline getirilerek ceviz büyüklüğünde 25 adet bezeye bölünür.
Böreğin alt tabanı olarak kullanılacak 13 adet bezenin her biri un yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Sonrasında her bir katın arasına yarım çorba kaşığı sıvıyağ sürülerek katlar üst üste konulur. En üstteki katın yağlanmasına gerek yoktur.
Üst üste konan 13 beze merdane yardımıyla tepsinin şekline göre açılır. (Püf noktası: Hamur tepsi tabanından bir parmak taşırılır.)
Hamurun üzerine soğumuş iç harç yayılır. Kalan 12 beze de aynı şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açılır, yağlanarak üst üste konur ve tepsideki harcın üzeri bu hamurla kapatılır.
İki hamur kenarı birleştirilerek kıvırılır. Böreğin üzerine bir yumurta çırpılarak sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika boyunca ara ara kontrol edilerek pişirilir.







Soğanlı Börek (Selanik) Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri



(1 adet Soğanlı Börek (Selanik) 263 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort