| 
 
 
 | 
SOĞANLI BİFTEK | 
  | 
Desdamona 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15920 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007 
2,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750   gr. biftek,
 
2   fincan çiçek yağı,
 
3   soğan,
 
6   yumurta.
 
 
Halka halka doğranmış soğanı yarım bardak çiçek yağında kavurun. Soğanları çıkarıp tabağa alın. Aynı yağa ayrı ayrı 6 yumurta kırın. Orta ateşte pişirdikten sonra ateşten alın. Öte yandan 6 eşit parçaya ayrılarak dövülmüş, kontrfile tarafından bifteği başka tavada 1-2 kaşık yağda kızartın. Servis tabağına alıp, üstlerine yumurtaları, yanlarına da soğanları koyun.
  
 | 
Soğanlı Biftek | 
  | 
Gür Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59039 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011 
3,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 gr. tereyağını soğutup küp şeklinde kesin. 150 gr. soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp 20 ml. sıvı yağda pembeleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlarıdırın. 10 gr. galeta ununu 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz ile karıştırın. 200 gr. bifteği tuzlayın. 20 ml. sıvı yağı kızdırın. Kızgın yağda her iki tarafını 4'er dakika kızartıp tavadan çıkartın. Eti kızarttığınız yağa 150 ml. et suyu koyup kaynatın. Tereyağını katın. Bifteğin üzerine hardal sürüp soğanlan koyun, galeta ununu serpin. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Hazırladığınız sos ile birlikte servis yapın.
  
 | 
Soğanlı Biftek | 
  | 
yunus özoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133613 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2018 
1,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr ( 4 parça ) dana biftek
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet orta boy kereviz
 
1 yemek kaşığı un
 
2 adet defne yaprağı
 
100 gr margarin
 
2 adet orta boy havuç
 
2 adet kabuğu soyulmuş orta boy domates
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Su
 
Karabiber
 
 
Bifteklerin her tarafı tuz, karabiber ve un ile kaplanarak kızgın yağ içerisinde pişirilerek tepsiye dizilir. Biftekleri kızarttığımız tavaya ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek 3 dk. Ocakta pişirilir daha sonra rendelenmiş kereviz, havuç ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates, defne yaprağı ve baharat ilave edilerek kaynatılır. Bu karışım tepsideki etlerin üzerine dökülerek 180 derece fırında 25 dk. Pişirilir ve servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |