| 
 
 
 | 
Soğan Turşusu | 
  | 
parantez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24667 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008 
3,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Beyaz soğandan güzel olur. Ufaklarından seçip soyun. Kavanoza koyun. Üstüne su, sirke, tuz ilave edin. 5 gün sonra kontrol edip tadını ayarlayın. 20 günde hazırdır. (Ölçü; 1 litre su 200 gram tuz, yarım bardak sirke.)
 
 
 
  
 | 
Soğan Turşusu | 
  | 
AnnemAnnem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152205 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2020 
416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kırmızı soğan
 
1 su bardağı elma sirkesi
 
Yarım su bardağı su
 
1,5 yemek kaşığı esmer şeker
 
2 çay kaşığı kaya tuzu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Soğanları piyazlık doğrayın.
 
Sos tenceresini ocağa alıp içinde suyu ısıtın.
 
Şekeri ilave edip karıştırarak eritin.
 
Tuzu ve sirkeyi de ilave edin.
 
Soğanları tencereye ekleyip tencereyi ocaktan alın.
 
Malzemeyi kavanoza aktarıp soğumaya bırakın.
 
Oda sıcaklığına gelince servis edebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Soğan Turşusu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160411 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2021 
406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet mor soğan
 
Yarım tatlı kaşığı sumak
 
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
 
3 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı limon tuzu
 
Elma sirkesi (Ortalama 1-1, 5 su bardağı kadar, kavanoz tamamen sirke ile dolacak)
 
 
İlk olarak soğanları incecik halkalar halinde kesmekle başlayalım.
 
Sonrasında yarım kiloluk kavanoz içine bastırarak yerleştirin
 
Üzerine; sumak, kaya tuzu, şeker ve limon tuzunu koyup kavanozu tamamen elma sirkesi ile doldurun, ardından ağzını sıkıca kapatın.
 
Şeker oranının fazla olmaması gerekir, aynı zamanda tuz miktarından fazla olmalı
 
Turşunuz hazır, ertesi gün yemeye başlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Soğan Turşusu | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185562 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025 
16 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kırmızı soğan
 
1 su bardağı sirke
 
1 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
5-6 adet karabiber tanesi
 
2-3 defne yaprağı
 
1 çay kaşığı tane kimyon (isteğe bağlı)
 
 
Soğanları soyup halka halka doğrayın.
 
Temiz bir cam kavanoza soğanları yerleştirin.
 
Küçük bir tencerede su, sirke, tuz, şeker ve baharatları kaynatın.
 
Kaynayan karışımı soğanların üzerine dökün.
 
Kavanoz kapağını kapatıp oda sıcaklığında 1 gün bekletin.
 
Ardından turşuyu buzdolabına alarak 3-4 gün boyunca dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |