Gülnur Tavşancı
4 Adet Kuru Soğan
1/2 Çay Bardağı Dolmalık Pirinç
150 g Kuzu Dana Karışımı Kıyma
1 Adet Kuru Soğan (ince kıyılmış)
1/4 Demet Maydanoz
1/4 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/4 Çorba Kaşığı Kuru Nane
1/4 Demet Taze Nane
İsteğe Bağlı Tuz
Kıyma, soğan, baharatlar, yıkanmış pirinç, yağ, salça ve yeşillikleri büyük bir kabın içine alalım ve yoğuralım. Soğanların dış kabuklarını soyalım ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Soğanları kat kat ayıralım, her kata dolma harcı koyarak dolmamızı saralım ve tenceremize dizelim. Üzerine salça ile eritilmiş tereyağını dökelim ve bir miktar sıcak su koyalım. Kapağını kapatıp pişirelim.
|