İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Dolmalık Soğan
1 Su Bardağı Bulgur
1 Su Bardağı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
½ Demet Maydanoz
4 Diş Sarımsak
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2,5 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Pekmez
Soğanların kabukları ayıklanır, içe doğru tek bir kesik atılır ve kaynar suyun içine atılır, 2-3 dakika sonra soğuması için süzgece alınır.
İç malzemesi için derin bir kaba bulgur (veya pirinci), salça, ince doğranmış maydanozlar, sarımsak, pul biber, karabiber, nane, zeytinyağının yarısı, tuz ve 1 su bardağı su dökülerek karıştırılır.
Soğumuş olan soğanlar yaprak yaprak ayrılır, içindeki cücük kısmı tüm olarak tencereye konur. İç malzeme soğan katına konur, rulo şeklinde sarılır, geniş tabanlı bir tencereye dizilir ve sarmaların üzerine düz bir tabak ters çevrilerek yerleştirilir.
Tencereye 1,5 su bardağı su dökülür ve harlı ateşte pişmeye bırakılır, su kaynayınca ateş kısılır.
Dolmalar pişince sarmaların üstündeki kapak alınır, pekmez dökülür ve tavı için 10 dakika bekletildikten sonra ikram edilir.

|