|
Sodalı Yufka Böreği |
|
sude
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc3752
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
3,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yufka
küçük paket lor peyniri yada light beyaz peyni
1 paket katiyag
3 yumurta
6 yufkayi tepsiye yaglamadan yerlestirip malzemeyi arasina koyunuz, en üst kati alta kivriniz ve hazirladiginiz böregi karelere kesiniz. Arasina hiç bir harç koymayacaksiniz. üzerine eritilmis yagi döküp diger tarafta 3 yumurtayi çukur kapta çirpiniz.üzerine 2 sise sodayi bosaltin yumurta kabaracaktir kabin derin olmasina dikkat edin.onuda tepsiye dökün. Yufkalar karisimi çekince pisirin ve servis yapin.
ML® Sodalı Börek için tıklayın
|
Sodalı Yufka Böreği |
|
Zehra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc6005
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
5,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
2 şişe soda (maden suyu)
3 adet yumurta
1 su bardağı margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
2 su bardağı rende beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Öncelikle yağlanmış bir fırın tepsisine 1 kat yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine eritilmiş margarinden 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Tekrar yufka serelim. Tekrar yağ gezdirelim. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim. Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, soda ya da maden suyunu üzerine ekleyelim. Şimdi yumurtalı soda karışımını böreğin üzerine gezdirip, en az yarım saat bekletelim. Sonra da böreğimizi 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek en az 25 dakika kızartalım. Sonra da böreğimizi sıcak sıcak servis yapalım.
ML® Gazlı Börek için tıklayın
|
SODALI BÖREK |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc6372
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
3,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. yufka
3 yumurta
1 şişe soda
125 gr. eritilmiş margarin
Peynir
Maydanoz
Tepsi yağlanır. 1 yufka kenarı taşacak şekilde tepsiye yerleştirilir. 2 adet yufka ise tepsinin içine yerleştirilir. (Bunların kenarları taşmaz.) Üzerine peynirli maydanoz serpilir. Kalan yufkalarda üzerine yerleştirilerek taşan yufka kapatılır. Ve dilimlere ayrılır. Üzerine 3 yumurta margarin ve soda karıştırılarak dökülür. 2 saat dolapta dinlendirilir. Fırına verilir.
ML® Yumurta Böreği Videosu
|
Sodalı Börek (Yufkadan) |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7678
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
6,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım paket margarin,
6 yufka,
1 çay bardağı sıvıyağ,
4 yumurta,
2 şişe maden suyu sodası,
250 gram peynir
1 demet maydanoz.
Hazırlanışı:
Arasına bir şey koymaksızın üç yufka üst üste tepsiye yerleştirilir. Üçüncü yufkanın üzerine peynirli maydanoz konup, kalan üç yufka üzerine yerleştirilir. Börek bıçakla dilimlenir. Bir kaba 4 yumurta, eritilmiş margarin, 2 şişe soda ve sıvıyağ ilave edilerek çırpılır. Yapılan harç böreğin üzerine dökülür. Daha önceden ısıtılmış fırında kızartılarak servise sunulur.
|
Sodalı Yufka Böreği |
|
belinda2000
Aşçı
Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11655
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
3,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 şişe soda
1 kg yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
beyaz peynir
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serin.. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, karışımını kaşıkla gezdirin. Tekrar yufka serelim. Yağ gezdirelim. Ortadaki yufkamın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim.Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. 2 yumurtayı çırpalım. Tepsideki yufkanın üzerine dökelim. 2 şişe sodayı üzerine dökeüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek kızartalım.
Fotoğraf "bacı kalfa" tarafından gönderildi. 03.07.2015
|
Sodalı Börek |
|
festival
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21178
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2008
3,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak,
100 gram lor peyniri veya beyaz peynir,
tuz,
karabiber,
1 şişe soda,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı zeytinyağı,
3 adet yufka
Kabağı soyup rendeleyin. İçine ufalanmış lor peyniri veya beyaz peyniri, tuz ve karabiberi katıp iyice harmanlayın.
Başka bir kapta soda, yumurta ve zeytinyağını iyice karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye, 2 adet yufkayı buruşuk bir şekilde üst üste koyun.
Üzerine, hazırladığınız kabaklı harcı yayın. Üzerine diğer yufkayı, yine buruşuk bir şekilde kapatın ve dilimler halinde kesin. Bu işlemlerden sonra üzerine sodalı karışımı gezdirerek dökün.
Tepsiyi, önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün. 20-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Dilimlediğiniz yerlerden servis tabaklarına çıkarıp servis yapın.
|
Sodalı Börek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51336
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
2,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yufka
1/2 paket margarin (125 gr.)
4 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 şişe maden suyu sodası
250 gr. peynir
1 demet maydanoz
Tepsiye üç yufka üst üste yerleştirilir. Arasına bir şey konmaz. Üçüncü yufkanın üzerine peynirli maydanoz konup kalan üç yufka tekrar üzerine yerleştirilir. Börek bıçakla dilimlenir. 4 yumurta eritilmiş margarin, sıvı yağ, 2 şişe soda üave edilip çırpılır. Böreğin üzerine hepsi birden dökülür. Isıtılmış fırında 180°de kızartılır. Servis yapılır.
|
Sodalı Börek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58134
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
Yarım kg. lor peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 şişe soda
Tuz
Karabiber
Pul biber
Susam
Çörekotu
Maydanozun saplarını temizleyip, lor peyniri ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin. Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
Süt, yumurtanın beyazı ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın. Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın. Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın. Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerini kaşıkla ıslayın. En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kenarlarını kesin. Sütlü harç ile ıslayın. En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.
Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin. Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün. Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Sodalı Börek |
|
toz pembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58516
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
2,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
500 g beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 şişe sade soda
2 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 fincan çörekotu
Peynir rendelenerek; tuz, karabiber ve maydanozla karıştırılır. Fırın tepsisinin tabanı yağlanarak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanır. Bir kaba süt, yumurta ve sıvı yağ eklenerek iyice çırpılır. Yufka tepsinin tabanını örtecek biçimde yerleştirildikten sonra sütlü harç ile ıslatılır. Daha sonra üstüne ikinci yufka yerleştirilir. İkinci yufka da sütlü harç ile ıslatıldıktan sonra peynirli harcın yarısı, tepsinin her yerine eşit şekilde gelecek şekilde yayılır. İki adet yufka daha araları sütlü harç koyarak aynı şekilde yerleştirilir. Kalan peynirli harç son yerleştirilen yufkaların üzerine yayılır. Beşinci yufka da daha önceki yufkalar gibi tepsiye yerleştirilir ve üzeri sütlü haçla ıslatılır. Son yufkanın tepsiden taşan kısımları kesilerek, tepsiye yerleştirilir ve sütlü harçla ıslatılır. Son yufka da yerleştirildikten sonra börek dilimlenerek aralarına eşit şekilde soda dökülür. Tepsideki börek buzdolabında bir saat bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpiştirilir. 180 derece fırına sürülerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
|
SODALI BÖREK |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64786
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
3,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
5 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı
İÇİ İÇİN:
1 kg ıspanak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
ÜZERİ İÇİN:
1 şişe soda
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Ispanağımızı bol suyla yıkayalım. Soğanımızı yemeklik doğrayıp, 3 kaşık yağla birlikte tenceremize koyalım hafif pembeleşince, ıspanaklarımızı ilave edip harlı ateşte su bırakmasına müsaade etmeden kavuralım. Baharatlarımızla lezzetlendirelim. Ispanağımız soğuduğunda içine beyaz peynirimiz rendeleyip karıştıralım. Yufkamızın ilkini yağladığımız tepsimize yayalım. Tereyağımızla sıvı yağımızı karıştırıp yufkamızın ilk katına sürelim. Yufkalarımızın yarısına gelinceye kadar bu işlemi sürdürelim. Sonra iç harcımızı böreğimizin her yerine eşit gelecek şekilde yayalım. Kalan yufkaları da yine sırasıyla yağlayarak üst üste tepsimize döşeyelim. Böreğimizi bıçakla dilimleyelim sodamızı üzerine döküp en az 6 saat buzdolabında bekletelim. Fırına vermeden önce üzerine yoğurtla çırptığımız yumurtamızı sürelim. 200 derecede üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
|
Sodalı Börek |
|
adoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65198
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2011
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak
100 gr. lor peyniri ve beyaz peynir
1 şişe soda
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Kabağı rendeleyip ufalanmış peynirleri, tuz ve karabiberle karıştırın. Başka bir kapta da soda, yumurta ve zeytinyağını karıştırın. Yağlanmış tepsiye iki adet yufkayı buruşuk bir şekilde üst üste koyun. Üzerine kabaklı harcı yayın. Üzerine diğer yufkayı yine buruşuk bir şekilde kapatın ve dilimleyin. Üzerine sodalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
|
Sodalı Börek |
|
merve x
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70450
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
2 şişe soda
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
İnce kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Sıvı yağ, yumurta, erimiş tereyağı ve sodayı da karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına sodalı karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin, üzerine peyniri yerleştirin. Kalan yufkaları da tepsiye koyun. Kalan sodalı karışımı üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "ilşah" tarafından gönderildi. 19.09.2017
|
Sodalı Börek |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74625
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 ADET YUFKA
500 GRAM LOR PEYNİRİ
250 GRAM TAZE KAŞAR
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
3 ADET YUMURTA
3/4 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
SU BARDAĞI SÜT
1 ŞİŞE MADENSUYU
Yufkalarınızın her birini şeklini bozmadan (kare katlanmış haliyle) rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz parçaları açarak iyice havalandırın ve yufkadan şeritler elde edin. Yufkalarınız bir süre dinlenirken özel harcı hazırlayabilirsiniz. Önce yumurtalarınızı bir kaba kırın ve içine yağ ile süt ilave edin. Bu karışımı iyice çırpın. Daha sonra üstüne maden suyunu ilave ederek iyice karıştırın. Fırın tepsinizi 2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ ile iyice yağlayın. Şerit yufkalarınızın yarısını eşit dağılacak şekilde tepsinize yerleştirin. Üzerine lor peynirinizi iyice ufalayarak eşit bir şekilde dağıtın. Daha sonra kaşar peynirinizi ince dilimler halinde doğrayarak lor peynirinin üstüne dizin. Maden suyu ile hazırladığınız karışımın yarısını bir kaşık ile böreğinizin her yanına dağıtın. Kalan şerit yufkalarınızı da eşit bir şekilde tepsiye yayın ve kalan maden suyu ile hazırladığınız özel harcı tüm böreğin üzerine eşit bir şekilde gezdirin. 200 Derecelik fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
|
Sodalı Börek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc107510
Gönderme Tarihi: 11.May.2015
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram lor peyniri
100 gram beyaz peynir
2 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı su ya da 2 şişe soda
Öncelikle içini hazırlamak için peynirleri ve patatesi rendeleyin. Maydanozu ekleyip hazırlayın. Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesip üzerine bolca yağı koyun ve içi doldurup sarın. Daha sonra üzerine soda dökün ya da suyu dökün. Sonra suyunu sıkıp tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin.
|
Sodalı Börek |
|
hat
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129196
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yufka (5 adet)
150 gr erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
Beyaz peynir
Maydonoz
Fırın tepsinizi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini ayırın. Diğer yufkaları ikiye bölün. Yufkaların yarısını arasına hiçbir şey koymadan tepsiye tersli-düzlü dizin. Üstüne ezilmiş beyaz peynir ve maydanoz koyun. Kalan yarım yufkaları da üstüne serin. Ayırmış olduğunuz bütün olan yufkayı tepsinin üzerine serin, kenarlardan sarkan kısımlarını içe katlayarak en üst katmanın düz parça olmasını sağlayın. Böreği bıçak yardımıyla dilimleyin. Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine maden suyunu, sütü ve yumurtayı ekleyip çırpın. Dilimlenmiş böreklerin üzerine gezdirin. Tepsiyi en az 30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.
Not: Yufkalar bekledikçe harcı çekiyor ve nefis bir börek ortaya çıkıyor. Böreğin harcını bir gece önceden döküp Üzerini streç filmle kapatıp dolaba koyarsanız, ertesi gün sadece fırına sürmesi kalır.
|
Peynirli Sodalı Börek |
|
lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146822
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sos için bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta ve maden suyunu karıştırın. 1 adet yufkayı yağlanmış fırın kabının içine, kenarları dışarıya sarkacak şekilde serin. Üzerine sodalı sostan birkaç kaşık gezdirin. 1 adet yufkayı iri parçalara ayırıp üzerine yerleştirin. Yeniden sos gezdirin. İç malzeme için peyniri çatalla ezin ve ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. İç malzemenin tamamını yufkanın üzerine yayın. Üzerine iri parçalara ayırdığınız 3'üncü yufkayı yerleştirip sos gezdirin. Fırın kabının kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Kalan sosu sürün. Böreğin üzerine çatalla delikler açın. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişin.
|
Sodalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158211
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo hazır yufka
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı sıvı yağı
1 şişe soda
1 ay bardağı susam (üzeri için kullanılır)
İçi için:
1 tabak dolusu karışık peynir
7-8 dal maydanoz
1 tutam karabiber
Hazır yufkadan börek yaparken tepsiye yayacaksanız önce tepsiyi yağlamalısınız. Yağlanmış tepsiye yufkanızdan bir yufkayı kırışık şekilde yerleştirin. 1 adet yumurta, kalan Ayçiçek yağ, süt ve sodayı geniş bir kasede karıştırın. Ardından peynirli iç harç için maydanozları ince ince kıyın ve baharatla beraber harmanlayın. Yufkanızı önce sodalı karışımla ıslatın ve peynirli harcı yayın. Bir kat yufka, bir kat sodalı karışım, bir kay peynir harcı şeklinde böreğinizi tamamlayın. Kalan sodalı harcınıza bir yumurta sarısı ekleyip böreğinizin üst yüzeyine sürün ve susam dökün. Sodalı böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Üzeri kızaran böreğiniz pişmiş demektir. Dilimleyerek servis edin.
|
Sodalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158461
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2021
2,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet hazır yufka
200 ml süt
200 ml yoğurt
200 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
300 ml maden suyu
İçi için:
Yarım demet maydanoz
300 gram az yağlı peynir
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
Yarım çay kaşığı susam ve çörekotu
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Yuvarlak fırın tepsimizi sıvıyağ ile yağlayalım.
Kalan sıvıyağ ile yumurta ve sütü bir kapta karıştıralım.
İç harcı için maydanozları güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
Peynirleri rendeleyelim, yumurta sarısıyla birlikte harmanlayalım.
Bir adet hazır yufkayı tepsinin içine serelim.
Dışarda kalan kısımları tepsinin ortasına doğru koyalım ve hazırladığımız sostan gezdirelim.
Üstüne yufka koyup peynirli iç harçtan koyalım.
Yufka bitene kadar işlemlerimizi tekrar edelim.
Harç bitip yufka kalırsa onları da tepsimizde soslayıp dizelim.
En üste maden suyunu dökelim.
Güzelce yedirerek bu işlemi yapalım.
Kalan sosu bir yumurta ile çırpıp böreğe dökelim.
Son olarak susam çörekotu ve tatlı kırmızı toz biberi böreğimizin üstüne dökelim ve 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
|
Sodalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171544
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2023
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
4 adet taze yufka
1 kase beyaz peynir
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 avuç maydanoz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı çörekotu
Derin bir kaseye süt ve yumurta akı ilave edip karıştırıyoruz. üzerine maden suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Büyük borcamın altını yağlayıp yufkayı kırışık şekilde yerleştiriyoruz. sostan bir kepçe alıp ıslatıyoruz. Ardından üstüne yeniden yufka koyuyuoruz. Tekrar ıslatıp peyniri ufalayarak koyuyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz koyuyoruz.
Üzerine yeniden yufka sos, tekrar yufka olarak kapatıyoruz. En üste sos döküp ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu serperek fırına gönderiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
|
|