Kısa URL: https://ml.md/lc91406
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2013
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı meyveli soda
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı sade kekun
2 kutu krema
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
2 kase Dilediğiniz meyve
2 paket tart jölesi
1 su bardağı ertilmiş margarin
2 su bardağı pandispanyayı ıslatmak için soda
Pandispanyayı çırpıp tabanı yağlanmış borcamda pişirin. İyice soğutun. Üzerini meyveli soda ile ıslatın. Krema malzemelerini derin bir kaba koyup üstüne ağır ağır süt ekleyin. Kremanın yoğunluğunu damak zevkinize göre süt ilave ederek ayarlayın. Soğumuş pandispanyanın üzerine az krema sürüp krema pompası ile şekilli süsleyin. Boşluklara meyve dilimleri doldurun. Üstlerine de tart jölesi sürün. Dolapta dinlendirip servise alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc136616
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2018
871 defa indirildi / yazdırıldı
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı soda
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Kreması için:
1 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Süslemek için:
Antepfıstığı
Önce yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp yumurta beyazlarını köpürene kadar mikerla çırpıyoruz, yumurta sarılarına da şekeri koyup onuda şeker eriyene kadar çırpıyoruz, sonra her ikisini de karıştırıp sodasını da ilave edip tekrar karıştırıyoruz, yavaş yavaş ununu da koyup bu sefer karıştırmak için çırpma telimizi kullanıyoruz, en son kabartma tozunu ilave dip onuda iyice yedirip yaş pasta kekimizi tepsimize döküp 170 derecede pişiriyoruz.
Kreması için, nişastayı unu şekeri, margarini ve kakaoyu bir tencereye alıp üzerine sütümüzü de döküp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz biraz soğumaya bırakıyoruz.
Pişen kekimizi tepsimizden çıkarıp arasını açıp kremamızdan bolca sürüyoruz sonra üzerini kapatıp kremamızı tekrar her tarafını ve yanlarını kapatacak şekilde sürüyoruz antepfıstığıyla da süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz sonra istediğimiz şekilde kesip servis yapıyoruz.