| 
 
 
 | 
Sodalı İstavrit Tava | 
  | 
necef 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89969 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2013 
4,036 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo istavrit
 
1 çay bardağı un
 
1 şişe soda
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Temizlenmiş balığı bir kaba koyup üzerine sodayı dökün. Bu şekilde 5 dakika bekletin. Daha sonra süzün ve tüm balıkları una bulayın, üzerine tuz ve karabiber serpin. Balıkları silkeleyip kızgın yağda iki yüzünü de dörder dakika kızartın, servis tabağına alın.
  
 | 
Sodalı İstavrit | 
  | 
solmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2009 
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33232 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. istavrit
 
2 şişe soda
 
2 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
1'er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Süslemek için:
 
Yarım göbek salata
 
4-5 dal tere
 
1 adet havuç rendesi
 
Birkaç tutam Akdeniz yeşilliği
 
 
Balıkların kafalarını ayırmadan temizleyip bir kaba alın. Kırmızıbiber, karabiber ve tuzu, unla karıştırın. Sodaları balıkların üzerine döküp 1-2 dakika bekletin. Daha sonra sodalı balıkları unlu karışıma bulayıp, bol yağda kızartın. Göbek salata, havuç, tere ve Akdeniz yeşillikleri ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |