Kısa URL: https://ml.md/lc12986
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2007
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo çinakop balığı
2 defne yaprağı
1 baş soğan
1 bardak maden suyu
1 limon
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı dövülmemiş karabiber
Balıkların içleri, dışları iyice temizlenir, bol akarsuda yıkanır ve bir kenara süzülmeye bırakılır.
Pyrex bir tabağa kıyılmış soğan yayılır. Üstüne de ince ince dilimlere bölünmüş limon konur. Bunların üstüne balıklar düzenli bir biçimde yerleştirilir. Balıkların üstüne karabiber taneleriyle ufalanmış defne yapraklan serpilir. Maden suyu döküldükten sonra balık en az bir saat bu durumda bırakılır (1+1/2 saat olursa daha iyi olur).
Bir saat sonra yarım bardak tuzlu su da kattıktan sonra pyrex orta ısılı bir ateşe oturtulur Balığın suyu kaynamaya başlayınca on dakika ateşte bırakılır, sonra pyrex ateşten indirilir. Balıklar bir spatulayla bozulmadan pyrex'den alınıp servis tabağına yerleştirilir. Cam tabakta kalan salça süzüldükten sonra balıkların üstüne dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc67338
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
2,746 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo çinekop
1 soğan
1 limon
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 defne yaprağı
1 bardak maden suyu
tuz
su.
Bir tencereye sırasıyla doğranmış soğanı, dilimlenmiş limonu balıkları, karabiber tanelerini ve ufalayarak defne yapraklarını serin Ustune maden suyunu döküp birsaatdinlendirdikten sonra yarım bardak tuzlu su ekleyip orta hararetteki ateşte kaynamaya bırakın Kaynamaya başladıktan on dakika sonra ateşten alın.