|
Esmer Pirinç Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166794
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı siyah pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 (yarım) yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
Tuz
3 su bardağı kaynar su
Öncelikle pirinçlerin üzerine bir miktar tuz ekleyip kaynar suda yaklaşık 1 saat bekletelim. Daha sonra iyice yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye yağı ekleyip eritelim. Pirinçleri ekleyip 5-6 dakika kadar kavuralım. Tuz ve şekeri ekleyelim ve 3 su bardağı kaynar su dökelim. Daha sonra tencerenin altını kısıp kapağını kapatalım ve suyunu çekmesini bekleyelim. Suyu çekmesi yaklaşık 1 saat kadar sürüyor. Suyunu çektikten sonra temiz ve kuru bir bez ile üzerini örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
|
Siyah Pirinç Pilavı |
|
mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc154679
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
430 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı siyah pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy pırasa
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
4 adet kültür mantarı
4-5 adet tatlı badem
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Yeteri kadar su
Yarımşar çay kaşığı karabiber ve yenibahar
Tuz
Pirinci yarım saat sıcak suda dinlendirin. Tereyağını bir tencerede eritip, kıyılmış pırasa ekleyin ve hafifçe kavurun. Dolmalık fıstık ve kıyılmış mantar ilave edip 2 dakika kavurun. Badem, kuş üzümü ve suyu süzülmüş pirinç ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su, karabiber ve yenibahar ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, pilav suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ve tencerenin kapağı ile kapatıp 5 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Siyah Pirinç Pilavı |
|
kayıt
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc118866
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2016
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Çetintaş
2 su bardağı siyah pirinç
4-5 su bardağı tavuk suyu veya su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Siyah pirinçlerimizi bir kabın içine alalım. Üzerine biraz tuz serpip ılık suda 1 - 2 saat bekletelim. Daha sonra siyah pirinçlerimizi yıkayıp süzelim. Tenceremizin içine sıvı yağ ve siyah pirinçleri alalım. Kavurmaya başlayalım. Güzelce kavrulan pirinçlerimize tavuk suyu tuz ve tereyağını ekleyip pişmeye bırakalım. Yaklaşık 25 - 30 dk. sonra siyah pirinç pilavımız pişmiş olacak. Ve artık lezzetli siyah pirinç pilavımız servise hazır.
|
Siyah Pilav |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117497
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birgül Erdoğan
1 su bardağı siyah pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz
1 çay bardağı tulum peynir
1 çay bardağı ceviz içi
Siyah pirinci sıcak suyun içinde 1 saat bekletiyoruz. Yıkayıp süzgeçte suyunu sızdırdıktan sonra yayvan tencerede yağ eşliğinde 10 dakika kadar kavuruyoruz. Bu aşamada korkmayın diğer pirinçler gibi kırılma yapmıyor. Tuzla beraber 3 su bardağı kaynar su koyup hemen tencerenin kapağını örtüyoruz. Zaten hemen kaynayan pilavımızın altını kısıp en az 45 dk pişiriyoruz. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatıp üzerine kağıt havlu örterek yine en az 45 dk dinlendiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerine tulum peyniri ve ceviz serpip servise hazır hale getiriyoruz.
|
Siyah Pirinç Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108256
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2015
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı siyah pirinç
Yeteri kadar su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Tuz
Karabiber
Siyah pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir saat bekletin ve süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzdükten sonra tereyağında kavurun. Üzerine portakal suyu ve dört su bardağı su ekleyin. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra nohut, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
|
|