| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Şiş Köfte (Hindistan) Tarifleri Hint Yemekleri
| 
 |  
| Şiş Köfte (Hindistan) |  
|  | torun Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.05.2006
 Mesajlar: 29
 Şehir: Hollanda
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7179 Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2006
 2,156 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 adet yeşil soğanı kıyın. 10 adet bademin kabuklarını sıcak suda soyun robottan geçirin. Yarım limonun suyunu sıkın. 2 diş sarımsağı soyup tuz ile ezin. Karıştırma kabına 200 gr, yoğurt, badem, limon suyu, 10 ml. zeytinyağı, 2 diş sarımsak, taze nane, köri, pul biber, tuz koyup karıştırın. Dip sos olarak bir miktarını ayırın. Kalanına 400 gr. kıyma ekleyip yoğurun. Fırın tepsisinine yağlı kağıt serin. köfteleri küçük çöp şişlere dizin, iki tarflı pişirin. Ayırdığınız dip sos ile birlikte servis edin.
 
 
 |  
| Şiş Kebap (Hindistan) |  
|  | lezzetler Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.11.2006
 Mesajlar: 259
 Şehir: Çanakkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8988 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
 3,225 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler:
 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil,
 1 adet kesilmiş yeşil acı biber,
 yarım çay kaşığı köri,
 450 gr yağsız kıyma,
 1 adet ince kıyılmış soğan,
 yarım çay kaşığı pul biber,
 yarım çay kaşığı karabiber,
 yarım çay kaşığı toz kimyon,
 1 dal kişniş yaprağı,
 1 adet çırpılmış yumurta,
 6 çorba kaşığı sıvıyağ,
 tuz
 
 Hazırlanışı:
 Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi 1-2 çorba kaşığı su ile hamur kıvamına gelinceye kadar öğüterek karıştırın. Bu karışıma et ve soğanı ekleyin; üzerine karabiber, pul biber, kimyon ve kişniş yapraklarını serpin. Yumurtayı iyice çırpın ve 1-2 çay kaşığı sıvı yağı da ilave ederek iyice karışmasını sağlayın. Karışıma sosis şekilleri vererek kebap şişine geçirin. Kebabı, arada sırada yağlayıp yumuşatarak 20 dakika grilde pişirin. Kebabın güzel olması için her yanının pişmesi gerekir. Sık sık alt üst edin. Kebapları şişten çıkardıktan sonra artan yağda yavaşça çevirerek 10 dakika kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |