Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Siron (Artvin) (4 adet - 146,141 defa bakıldı)

Siron (Artvin)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Siron (Artvin)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc51556
Gönderme Tarihi: 13.May.2010
2,800 defa indirildi / yazdırıldı




10 g / 1 tatlı kaşığı kuru maya ya da 20 g yaş maya
1 çay kaşığı silme tozşeker
Maya için yarım küçük çay bardağı ılık su
1 kg / 10 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için 1,5 su bardağı su
Üzeri için:
Bir çaydanlık kaynamış su
3-4 diş sarımsak
500 g yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı

Mayanızın üstüne yarım çay bardağı ılık su ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
Mayanın kabarması için karışımı 10-15 dakika bekletin.
Mutfak tezgâhında ya da büyükçe bir kabın içinde un ve tuzu harmanlayın ve mayalı sıvı karışımınızı una ekleyin.
1,5 su bardağı suyu yavaş yavaş yedirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Eğer tarifte belirtilen su miktarı yeterli gelmezse istenen kıvamı elde etmek için hamura azar azar su ekleyin.
Hamurunuzu nemli bir bezle örterek soğuk olmayan bir alanda kabarması için dinlenmeye bırakın (hamurunuz kendi büyüklüğünün 2 katına ulaşmışsa yeterince kabarmış demektir. Ortamın sıcaklığına göre 15-30 dakika yeterli olacaktır).
Hamurunuz kabardıktan sonra tezgahta kısa bir süre yoğurup hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın ve bezeleri yufka halinde açın.
Açtığınız yufkaları sac üzerinde her iki yüzünü çevirerek pişirin. Eğer sacınız yoksa aynı işlemi genişçe bir tavada yapın.
Yufkalar sıcakken yufkayı bir tarafından başlayarak sıkıca sarın.
Sardığınız yufkaları enine, bir parmak ara ile kesin.
Bu küçük parçaları sırayla bir tepsi içine tepsi dolana kadar dizin.
Üstüne kaynar su dökün ve demlenmeye bırakmak için üstünü kapatın.
Demleme işlemi ardından üstüne sarımsakyoğurt dökün ve eritilmiş tereyağını da yoğurdun üstünde gezdirin.
Servis edin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.05.2023


Siron (Artvin)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53672
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
2,734 defa indirildi / yazdırıldı




Pişirilip rulo yapılan yufkanın dilim dilim lokma büyüklüğünde kesilerek kurutulması ile hazırlanan kışlık yiyecek ve bunun tepsiye dizilip üzerine eritilmiş tereyağı ile yoğurt dökülmesi ile yapılan yemek. silor, siron. Tok tuttuğu için genellikle Ramazan aylarında yapılıp yenir. Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceğidir. Gürcüce siluri.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.05.2024


Siron (Artvin)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164694
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. süzme yoğurt
1 bardak su
4-5 diş sarımsak
200 gr. tereyağı
Tuz
1 paket hazır siron

Hazır satılan sironlardan alabilir ya da yufkayla kendiniz yapabilirsiniz. Süzme yoğurdu çırpma teliyle çırpın, üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyin. Sironları cam fırın kabına dizin ve üstüne sıcak su ilave edin. Fırına koyup suyunu çekmesini bekleyin. Sonra yoğurtlu karışımı üzerine döküp, beş dakika daha fırında tutun. Çıkardıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı, pul biber ve nane dökerek servis yapın.



Siron (Artvin)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167803
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
178 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

2 adet yufka
1 adet tavuk budu
500 gr yoğurt
3 diş sarımsak
Sosu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Siron için bir adet tavuk budunu haşlamak için üstünü geçecek şekilde su ve tuz ile ocağa alın. İyice haşlanan tavuk budunu didin.
Yufkaları iki taraftan rulo şeklinde yuvarlayarak ortada birleştirin. Birleştirilen yufkaları ortadan kesip 2 adet rulo yufka elde edin. Yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin. Pişirme kabının içine yufkaları dik şekilde dizin. Yufkaları 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Sarımsakları rendeleyerek içine yarım kilo yoğurdu ve tuzu ekleyip çırpın. Fırından çıkardığımız yufkaları haşladığımız tavuğun suyu ile ıslatın. Ardından sarımsaklı yoğurdu yufkaların üzerine dökün. Diğer yandan sıvıyağda kızdırılan pul biber ve karabiberi sironun üzerine dökerek servis edin.

Not: Siron için sarımsaklı yoğurt üzerine karnıyarık içi hazırlayıp servis edebilirsiniz. 3 yemek kaşığı zeytinyağına yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edin. 350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin. Pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. 2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.







Siron (Artvin) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(4 adet Siron (Artvin) 146,141 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort