|
Sirkeli Biber |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9959
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
4,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo çarliston biber
1 çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
Tavaya sirkeyi ve yağı koyduktan sonra biberlerimizi de yerleştiriyoruz. Yeteri kadar tuz ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriyoruz. Biberlerimizi cam fırın kabına alıyoruz ve sarımsakları küçük daire şeklinde doğrayıp biberlerimizin üstüne ve aralarına yerleştiriyoruz.
|
Sirkeli Biber |
|
nano
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2010
Mesajlar: 27 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc49421
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2010
2,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 çarliston biberi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 orta domates
1 iri dilim beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sirke
Tuz
Tencereye zeytinyağı konulup hafifçe kızdırıldıktan sonra sirke ilâve edilip karıştırılır. 2 - 3 dakika kaynatıldıktan sonra, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış domatesler ilâve edilir. Ocak kısılır ve ortadan hafif ateşte 10 dakika karıştırılarak pişirilir.
Sonra çatalla ezilmiş peynir, incecik kıyılmış maydanoz ve tuz ilâve edilir. İyice karıştırıldıktan sonra indirilir. Bu arada, biberler havagazı ocağında, ya da ateşte pişirilip kabukları soyulur. Bir taoağa biçimlice yerleştirildikten sonra üzerine domatesli karışım dökülüp servis yapılır.
|
Sirkeli Biber |
|
CumaDan
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Cumaovası |
Kısa URL: https://ml.md/lc143299
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2019
516 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
2 adet dolmalık biber
6 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
2 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için:
3 sap dereotu
Tencerede 6 bardak suyu kaynatın. İçine tuz, kesme şeker ve sirke atın. Biberleri yıkayıp çatalla birkaç yerinden delin. Kaynayan sirkeli suya biberleri ve dereotunun saplarını atın. Dereotunun yapraklarını süslemek için ayırın. Biberleri 20 dakika kaynatın. Suyundan 1 kahve fincanı kadar ayırıp, kalanını dökün.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. Ayırdığınız suya iri dövülmüş sarımsak, dereotu, limon suyu ve zeytinyağı ilave edip bu karışımı biberlerin üstüne dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|