Kısa URL: https://ml.md/lc9048
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
5,206 defa indirildi / yazdırıldı
6 yumurta
100 gr tereyağı
2 su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını tavada kızdırın. Çırpılmış yumurtayı tel süzgeçten ince ince kızgın yağa akıtın. Tel tel olacak şekilde pembeleşinceye kadar çatalla karıştırın.
Pekmez, su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kızartılmış yumurtanın üzerine gezdirerek dökün. Bir taşım daha kaynatıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc66629
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
3,706 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet Yumurta
Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2 su bardağı Şeker
1 su bardağı Su
Derin bir kabın iğnele yumurtalar köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır. Çırpılan yumurta küçük bir kahve cezvesine konularak kızgın yağa yavaşça ve bir salyangoz gibi halka şeklinde akıtılır. Yumurtalar katılaşmadan hemen önce çatalla kendi etrafında kıvrılarak adeta kuş yuvası şekli verilir ve kızartma işlemine devam edilir. 10 cm çapında kıvrık şeritler haline gelen kayganalar servis tabağına alınır.
Şerbetini hazırlamak için şeker ve su bir tencereye birlikte konulup, orta harlı ateşte pişmeye bırakılır. Şeker eriyip, şerbet koyulaşmaya başladığında limon suyu ilave edilip, 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra altı söndürülür. Kayganalar servis tabağına alındıktan sonra üzerine sıcak şerbet dökülür ve soğumadan servise sunulur. Şerbeti su ve şekerle yapabileceğiniz gibi, iki ölçü pekmez ve bir ölçü suyu karıştırarak da elde edebilirsiniz.