|
|
Sinop Yemekleri |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179859
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöreye özgü yemekler; Nohul (üzümlü-cevizli-kıymalı-yoğurtlu), Katlama Pilaki (Hıdırellez yemeği), Mısır Pastası, Kaşık Çıkartması (mamalika), Keşkek Yemeği, Hamsi Dolması, Ayva ve Kestane Yemeği, Kulak Hamuru (içi etli mantı), Islama, Mısır Çorbası, Mısır Tarhanası, Sirkeli Patlıcan ve Sirkeli Pırasa.
|
Sinop Mutfak Kültürü |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82391
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
Karadeniz Bölgesinin gözde illerinden Sinop, sahip olduğu doğal limanları nedeniyle yüzyıllar boyu birçok medeniyeti barındırdı. Sinop ili, adını ırmak Tanrısı Osoposun kızı Sinopeden alır. Bir gün Zeus, Sinopeyi görüp âşık olmuş. Sinope kendisine dokunmamasını isteyince rivayet bu ya Zeus kıyamamış ve onu sevdiği Karadenizin cennet kıyılarına yerleştirmiş. Sinop mutfağında et yemeklerinin ve hamur işlerinin yanı sıra deniz ürünlerine de ayrı bir yer verilir.
Cevizli ve üzümlü nokul, kıymalı nokul (yoğurtlu), etli veya tavuklu ıslama, katlama, Sinop mantısı, kaşık kesmesi veya çıkartması (mamalika), zılbıt yaprağı dolması, mısır çorbası(aşlık), incir uyuşturması, sirkeli pırasa, sirkeli patlıcan, hamursuz (yufka) tatlısı, pekmezli un helvası, balıklı bulgur pilakisi, kuzu dolması, kula çiçeği hamuru, çalmaç (nişasta helvası), kabak millesi, haluç, balık pileke, ayva yemeği, balık çorbası, içli (hamsi) tava, kestane yemeği, puçiko, mısır tarhanası, mısır pastası, keşkek yemeği, cızlama, palamut bulgur pilakisi ve sayamayacağımız daha nice tatlar. Türkiyenin en kuzey ucunun mutfağı bütün zenginliği ile sizi misafir etmeye hazır.
|
Sinop Mutfağı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32320
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
1,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöredeki kültürel çeşitlilik beslenme biçimini de etkilemiştir. Beslenmede tahıl ürünleri ağırlıktadır. Kış sebzelerinin çokluğu da mutfağı zenginleştiren bir etmendir. Kestane, ayva gibi meyvelerden yemeklik olarak da yararlanılır.
Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır.
|
|
Sinop Mutfağı Tarifleri Diğer Konular
|
|