| 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179504 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2024
 194 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur İçin:
 4 su bardağı un
 1 yumurta
 Yarım çay bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 İç Harcı İçin:
 250 gram kıyma (tercihen yağlı)
 1 soğan (rendelenmiş)
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı su
 Tuz
 Karabiber
 Üzeri İçin:
 Yoğurt (servis için)
 Kuru nane (servis için)
 Kısır pul biber (servis için)
 Yapılışı
 
 Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını açıp yumurtayı kırın, tuzu ekleyin ve azar azar suyu ilave ederek yoğurun.
 Hamuru yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama getirin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
 Kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, sıvı yağı, suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
 Dinlenen hamuru unlu bir zeminde ince açın. Kare veya yuvarlak parçalar kesin.
 Her bir parçanın ortasına kıymalı harçtan koyun. Kenarlarını kapatıp üçgen veya kare şeklinde kapatın.
 Geniş bir tencerede suyu kaynatın ve tuz ekleyin. Mantıları kaynar suya atıp haşlayın. Mantılar suyun üstüne çıkınca pişmiş demektir, yaklaşık 10-15 dakika sürer.
 Mantıları süzgeçle çıkarıp servis tabağına alın.
 Servis yapmadan önce üzerine yoğurt ekleyin. Yoğurdun üzerine kuru nane ve pul biber serpin. İsterseniz üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178458 Gönderme Tarihi: 04.Tem.2024
 245 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 İbrahim Kesici
 
 3 su bardağı un
 250 gr yoğurt
 1 adet yumurta
 1 adet soğan
 200-250 gr kıyma
 1 diş sarımsak
 1 su bardağı kadar ılık su
 Tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
 
 Hamur için gerekli olan tüm malzeme, geniş bir kaba alınarak yoğrulur.
 Üzeri nemli bir bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
 İç harcı hazırlamak için soğan geniş bir kaba rendelenir. Kıyma ve karabiber eklenip karıştırılır.
 Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır.
 Bezelerden bir tanesi unlanarak açılır ve kare parçalar kesilir.
 Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirilir, hamurun iki çapraz köşesi içe ve dışa bükerek kapatılır.
 Çok az zeytinyağı ve tuz eklenen kaynar suda haşlanır.
 Sosu için ezilen sarımsaklar yoğurda eklenerek hafif çırpılır.
 Pişen mantılar bir servis tabağına alınır.
 Üzerine tereyağında kavrulan cevizler ilave edilir.
 Yoğurtla birlikte servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc166386 Gönderme Tarihi: 30.Tem.2022
 269 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 1 tane yumurta
 200 ml ılık su
 Un
 Tuz
 Harcı için:
 350 gram kıyma
 1 tane kuru soğan
 Karabiber ve tuz
 Maydanoz
 Üzeri için:
 Yoğurt
 Nane
 Sarımsak
 Pul biber
 Salça
 
 Geniş bir kaba unu, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Hamurunuzu yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur oluşturduktan sonra, kabın üstünü kapatın ve dinlendirmeye bırakın.
 Kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanozu ince şekilde kıyın. Tuzla karabiberi de ilave edip, iyice karıştırın.
 Hamuru ikiye bölün ve yufkanızı açın. Normal mantı yufkasından biraz daha ince bir hamur oluşturun ve kareleri büyük olacak şekilde kesin.
 Kıymalı harcınızdan karelerin ortasına koyun ve parçaları üçgen şeklinde katlayın. Harcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
 Mantınızı kaynayan suya atın, ortalama 15 dakika kadar haşlayın.
 Mantıları geniş bir tabağa alın.
 Üstüne sarımsaklı yoğurt dökün. Bir tavaya tereyağını ve salçayı alıp, eritin. Sos malzemelerinin tümünü tavaya ilave edin.
 Sosunuzu yoğurtlu mantının üstünde gezdirin ve servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 22.05.2023
 
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162988 Gönderme Tarihi: 10.Şub.2022
 317 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 500 gram un
 1 adet yumurta
 1 çay kaşığı tuz
 2,5 – 3 su bardağın
 İçi için:
 250 gram kıyma
 2 adet kuru soğan
 1 avuç ince doğranmış maydanoz
 1 yemek kaşığı salça
 1 çay kaşığı tuz
 2 çay kaşığı karabiber
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 Sosu için:
 1 adet kuru soğan
 ½ çay bardağı zeytinyağı
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 1 çay kaşığı tuz
 Üzeri için:
 50 gram ceviz içi
 
 Öncelikle hamurunu hazırlamak için; unu , yumurtayı, tuzu bir kaba alın ve suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
 İç harcını hazırlamak için; kuru soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada kızdırdığınız yağın içine soğanları ekleyerek güzelce kavurun. Ardından kıymayı da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
 Sırasıyla salça, tuz, karabiber ve maydanozları da ilave edip, birkaç dakika daha kavurun ve altını kapatın. İç harcınız hazır
 Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartın ve düz bir zeminde, yaklaşık ½ cm kalınlığında hamuru açın. Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla küçük karelere bölün ve ortalarına hazırladığınız iç harçtan koyun.
 Her bir kareyi üçgen olacak şekilde kapatın ve her bir üçgenin iki ucunu birleştirin. Böylece kulak şeklinde minik mantılarınız olacak. Bu şekilde tüm hamuru açın ve mantılarınızı hazırlayın.
 Derin bir tencereye bolca su koyun ve içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca hazırladığınız mantıları içine atın ve yaklaşık 20 dakika ara ara karıştırarak bu şekilde pişmeye bırakın.
 Mantılar pişerken sosunu hazırlayın. Bir tavaya zeytinyağını ve tereyağını alın, ince ince doğradığınız kuru soğanı tavada güzelce kavurun. Tuz ve toz biberi de ilave edip, birkaç kez karıştırın ve altını kapatın.
 Bir servis tabağına pişirdiğiniz mantıları alın, üstlerine hazırladığınız sosu gezdirin ve en üste de bolca ceviz serpin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157802 Gönderme Tarihi: 20.May.2021
 343 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 Yeteri kadar un
 Tuz
 İçi için:
 Kıyma
 Maydanoz
 Kuru soğan
 Karabiber
 Tuz
 Üzeri için:
 Tereyağı
 Pul biber
 Biber salçası
 Dövülmüş ceviz
 
 Unu bir kaba alın ve içine bir yumurta kırın. Tuz ilave edip su ile yoğurun. Hamur kulak memesinden sert olduğunda yoğurmayı bırakın ve bezelere ayırın. Diğer taraftan kıymaya kuru soğan rendeleyin ve maydanoz doğrayın. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız bezeleri oklava yardımı ile 1 cm. inceliğinde açın. Hamurları kare şeklinde kesip kıymalı karışımı içlerine doldurun ve üçgen şeklinde katlayarak uçlarını iyice kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin ve mantıları bu suda haşlayın. Haşlayıp süzdüğünüz mantıları tepsiye alın. Bir tavada tereyağını eritin. İçine biber salçası ve pul biberi yakın ve mantının üzerinde gezdirin. Bol ceviz eşliğinde servis edin.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 22.05.2023
 
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | minikkis Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 28.07.2020
 Mesajlar: 3
 Şehir: Selanik
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152363 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
 411 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yumurta
 1 su bardağı ılık su
 Aldığı kadar un
 Tuz
 İçi için:
 300 gr kıyma
 1 kuru soğan
 Bir tutam maydanoz
 Arzuya göre karabiber tuz
 Üzeri için:
 Tereyağı
 Pul biber
 Ceviz
 
 Büyük bir kaba biraz un, yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini örtüp dinlendirin. İçini hazırlamak için; kıymanın üzerine soğanı rendeleyin ve maydanozu doğrayıp ekleyin. Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Yufka gibi incecik açın. Büyük kareler keserek iç harçtan ekleyin. Katlayıp bu işleme devam edin. Mantıları kaynayan suya atın 10 dakika kadar haşlayın. Üzerine tereyağı ve pul biber kavurup dökün. En son olarak kıyılmış cevizleri serpin.
 
 
  
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145535 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
 962 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet kuru soğan
 1 tutam maydanoz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı pul biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 500 gram yağsız kıyma
 500 gram un
 1 yumurta
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 Öncelikle hamur için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak yoğurun.
 Yoğurma işleminden sonra hamurun üstünü nemli bir bezle kapatın ve dinlendirin.
 Mantının iç harcı için soğanları rendeleyin. Rendelediğiniz soğanların suyunu sıkın.
 Soğanlara kıyma ve karabiberi ekleyerek yoğurun ve malzemelerin harmanlanmasını sağlayın.
 Hamurunuz dinlendikten sonra iki bezeye ayırın.
 Tezgaha ve hamura biraz un serptikten sonra hamurunuzu tepsi büyüklüğünde açın.
 Tepsi büyüklüğünde açtığınız hamurları eşit karelere bölün ve kıymalı harcı eşit miktarda pay edin.
 Harç eklediğiniz parçaları birbirine tam kapanacak halde üçgen şekli verin ve un serpiştirilmiş bir tepsinin içine parçaları koyun.
 Mantıları pişirmek için tencereye su, sıvı yağ ve biraz tuz ekleyerek kaynama derecesine gelmesini bekleyin.
 Ardından içine mantıları ekleyip dağılmayacak şekilde pişirin.
 Bir yandan servis tabaklarınıza havanda dövdüğünüz sarımsakları yoğurtla karıştırıp tabaklara pay edin.
 Sosu için de küçük bir tavada tereyağını çok az biber salçası ve nane ile eritin.
 Pişen mantıları süzgeçten geçirdikten sonra tabaklara alın.
 Yarısına yoğurt gezdirin, yarısına dövülmüş ceviz serpiştirin.
 Üzerine yağını gezdirdikten sonra yemeğiniz servis için hazır.
 
 
  
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | faika hala Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.04.2019
 Mesajlar: 23
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141848 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2019
 891 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 2 adet yumurta
 2 su bardağı su
 Aldığı kadar un
 İçi için:
 1 adet soğan
 400 gram kıyma
 1 tatlı kaşığı karabiber
 Haşlamak için:
 Zeytinyağı
 Tuz
 Su
 Sosu için:
 3 diş sarımsak
 2 su bardağı yoğurt
 200 gram tereyağı
 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
 
 Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
 İç harcını hazırlamak için soğanı geniş bir kaba rendeleyin. Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin. Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın. Çok az zeytinyağı ve tuz eklediğiniz kaynar suda haşlayın.
 Sosu için ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın. Pişen mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri ilave edin. Yoğurt ile birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Sinop Mantısı | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86975 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
 3,216 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 4 su bardağı un
 1 yumurta
 1 su bardağı
 İç Malzemeler:
 150 gr yağsız kıyma
 Maydanoz
 Küçük boy soğan
 1 diş sarımsak
 Tuz, kara biber
 Üzeri İçin
 Yarım kilo yoğurt
 65 gr tereyağı
 Ceviz
 
 Un, yumurta, tuz ve su bir arada yoğrulur ve dinlendirilir. Kıyma, doğranmış kuru soğan ve maydonoz, sarımsak, tuz ve karabiber ilavesi ile yoğrulur mantı içi hazırlanır. Hamur dinlendikten sonra açılır, kare kare kesilir ve kıyma karışımı içine konur. Kıyma konulan hamura kayık şekli verilir. Şekillendirilen hamurlar kaynayan tuzlu suda pişirilir. Pişirildikten sonra bir tabağa konur ve üzerine yoğurt ve erimiş yağ gezdirilir. Arzuya göre yoğurt yerine ceviz de serpilebilir.
 
 
   
 
   Fotoğraf "martı" tarafından gönderildi. 23.08.2015
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |