|
Sinkonta (Manisa) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179065
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
2 Dilim Kabak
1 Adet Büyük Boy Soğan
6 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Şeker
2 Yemek Kaşığı Un
7 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Karabiber
Nane
Soğan jülyen doğranarak yarısı borcamın altına yerleştirilir. Sarımsakların yarısı eklenir. Üstüne kuşbaşı doğradığımız kabaklar ilave edilir. Kalan soğan üstüne eklenir. Sıvı yağ tuz en sonunda üzerine serpiştirdikten sonra 180c derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk. pişirilir. Bir tavada tereyağı pul biber, karabiber, nane kavrulur. Fırından çıkarmış olduğumuz kabaklar yoğurt tereyağı ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
|
Sinkonta (Manisa) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146476
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2019
623 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg balkabağı
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
½ limon
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Kabak, soyulup yıkandıktan sonra parmak kalınlığında parçalar halinde doğranıp tepsiye dizilir. Üzerine ince uzun kesilmiş soğan dilimleri konur. 1 çay bardağı suda eritilmiş salça ve un ile sirke, limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz iyice çırpılır. Karışım kabakların üzerine gezdirilerek dökülür. En üste pul biber ve nane serpilip fırına sürülür. 200 derece ısıda önce tepsinin üstü kapalı, sonra açık olarak 1 saat kadar pişirilir. Servis sırasında istenirse üzerine sarımsaklı yoğurt konur.
Fotoğraf "pastörize" tarafından gönderildi. 25.01.2021
|
Sinkonta (Manisa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31311
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
7,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
1 kg balkabağı
3 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık salça
tuz, un, şeker, sarımsak, yoğurt
Kabak yıkanır, soyulur ve yaklaşık 1.5 cm kalınlığında dilimlenir. Üzerlerine biraz tuz serpilerek bir süre bekletilir. Soğanların ikisi ince ince doğranır, yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak, bir sıra soğan olmak üzere yerleştirilir. En üstüne halka halka kesilmiş bir soğan dizilir. Şeker ve un serpilerek, sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir. Fırında pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
ML® Kabak Sinkonta için tıklayın
|
|