| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sinarit | 
 
  | 
gurur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19579 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2007 
3,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kaynak: Metropost
 
 
BÖLGE: Ege, Akdeniz
 
YASAM ALANI: Yazın kıyıların kayalık bölümleri, kışın 300 m'ye varan derinler 
 
TÜRLER: Sinaritin irisine Trança denir 
 
ÖZELLİKLER: Karagöz ailesinden, sert, hareketli, kuvvetli, ender avlanır ve değerlidir 
 
BÜYÜKLÜK: 1-1.5 m'ye kadar büyüyebilir 
 
YEMEK ÖNERİSİ: Tava, ızgara (şiş, fileto), buğulama, kağıt kebap, haşlama, plaki
  
 | 
 
Sinarit | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106505 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2015 
1,676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
 
 
Karagöz ailesinden olan Sinağrit Ege ve Akdeniz'in sert, hareketli ve kuvvetli bir balığıdır Maksimum uzunluk 100 cm; ortalama uygunluk 20-50 cm arasındadır.
 
Kabuklular, yumusakçalar ve özellikle Mürekkep Balığı ile beslenir. Kuvvetli çenesiyle bir istakozu rahatça kırıp, yiyebilir. Yazın kıyıların "taslık, kayalık bölümlerinde; kısın da 300 m'ye" varan derinlerde küçük sürüler halinde yasar. Etinin lezzeti ve ender avlanmasıyla çok kıymetli bir balıktır.
 
 
ÜREME DÖNEMİ: Ege Denizinde Nisan-Haziran arasında ürerler; ilk eseysel olgunluk boyu erkekler için 34.6 cm, disiler için 52 cmdir.
 
AV YASAĞI: İlk eseysel olgunluk boyu erkekler için 34.6 cm, disiler için 52 cm olmasına rağmen Ticari Amaçlı Su ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğe göre minimum avlanma boyu 20 cmdir.
 
TÜKETİM ŞEKLİ: Tava, ızgara (sis, fileto), buğulama, kağıt kebabı, haslama, pilaki ve tuzda balık olarak tüketilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sinarit Tarifleri Diğer Konular
 | 
 
 
 
 |