|
Simit Tadında Poğaça |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117487
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya
Sıvı yağ
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı ılık süt
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
Peynir veya lor
Maydanoz
Üzeri için:
Pekmez
Susam
Önce mayayı hazırlayarak işe başlayın. Derin bir kasenin içine 2 yemek kaşığı kuru maya, 1,5 yemek kaşığı şeker, 1 bardak ılık süt, 2 yemek kaşığı un koyun. Kaşıkla iyice karıştırın, üzerini streç ile kapatın ve 15 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Hamur yoğuracağınız kabın içine 4 su bardağı unu koyun. Beşinci bardağı yavaş yavaş ihtiyaç duydukça kullanın. Ortasını açıp kabaran mayanızı boşaltın. Yumurtaları kırın yarım bardak ılık su tuzu tereyağı veya margarini eriterek koyun. Ele yapışmayan kıvamda bir hamuru hazırlayın. Üzerini örtün 15 dakika kadar mayalansın. Tepsinin içine fırın kağıdınızı serin. Susamları tavada kavurun. 2 yemek kaşığı pekmezi 1 çay bardağı su ile karıştırın. Hamurunuz dan küçük bezeler yapın. Bir bezeyi açın içine harç koyun kapatın. Pekmezli suya batırın. Sonra da kavrulmuş susama batırın. Fırın tepsinize ek yeri alta gelecek şekilde dizin, 20 dakika kadar bekletin. 170 Derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
|
Simit Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160278
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2021
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 silme yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (1,5- 2 su bardağı kadar)
Arası için;
Kaşar peyniri
Dil peyniri
Beyaz peynir
Üzeri için;
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı beyaz susam
Öncelikle susamı teflon tavada kısık ateşte kavuralım.
Pekmez ile suyu iyice karıştıralım.
Bütün sıvı malzemeleri derince kaba alarak kabartma tozu ve azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde ederek elimizle bastırarak peynirini koyalım ve ters çevirelim .
İlk olarak pekmez suyuna batırarak daha sonrada susama iyice bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırına dizelim.
Kalan hamura da aynı işlemi yapalım.
Bıçak yardımıyla 3 çizik atarak 190 derecede kızarana dek pişirelim.
|
Susamlı Simit Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176179
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5 su bardağı un
İçi için:
Kaşar peyniri
Üzeri için:
6 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su (60 ml)
Kavrulmuş susam
Hamur için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
Unun bir kısmını, instant maya ve toz şekeri de ekleyerek hamurumuzu sptatula ile karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Kıvam alan hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp toparlayalım.
Kıvamından dolayı hamur tezgaha yapışacaktır, hamur kazıyıcı ile rahatça toparlayabilirsiniz.
Hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp streçleyelim.
Temiz bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için kaşar peyniri küçük küpler halinde doğrayalım.
Sürenin sonunda mayalanan hamuru tezgaha alalım ve tekrar toparlayalım.
Hazır olan hamurumuzu eşit parçalara bölüp elimizle beze haline getirelim ve temiz bir bez üzerine alalım.
Üzeri için karıştırma kabına pekmez ve suyu alarak karıştıralım.
Bezelerimizden bir tanesini alıp elimizle genişletelim.
Ortasına kaşar peyniri koyarak hamurumuzu yuvarlayarak şekil verelim.
Hamurumuz bitinceye kadar bu işlemleri tekrarlayalım.
Şekil verme işleminden sonra poğaçalarımızı önce pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susama batıralım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Diğer hamurlarımız içinde aynı işlemleri tekrarlayalım.
Son olarak poğaçalarımızın üzerine çizikler atalım ve önceden ısıtılmış 180° alt üst fansız fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır.
|
Simit Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179126
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2024
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
Tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
Un
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Susam
Sütü hafif ısıtın ve içine yaş mayayı ekleyip eritin.
Yumurta beyazı, sıvı yağ, su, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamuru üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Her bir parçayı elinizle açıp ortasına kaşar peynir koyun ve yuvarlayarak kapatın.
Pekmezi yarım çay bardağı su ile karıştırın.
Poğaça toplarını önce pekmezli suya, ardından susama bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
|
|