| 
 
 
 | 
Simit Kebabı | 
  | 
cülide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91905 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013 
1,680 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 g Kuzu Kıyması
 
1 Su Bardağı İnce Bulgur
 
4 Diş Sarımsak
 
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
 
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz   
 
 
Kıymayı, öğütülmüş Antep fıstığını, ince bulguru, ince kıyılmış sarımsağı, kuru naneyi, kırmızı biberi ve tuzu bir kapta yoğuralım. 6 adet kebap şişine elimizle şekil vererek takalım. Izgarada 7-8 dakika pişirip servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Simit Kebabı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112400 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2015 
1,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftelik Bulgur
 
Yeteri Kadar Ilık Su
 
750 g Kuzu Kıyma
 
2 Çorba Kaşığı Kırmızı Toz Biber
 
1 Çorba Kaşığı Nane
 
1 Adet Soğan(Rendelenmiş)
 
Yeteri Kadar Tuz
 
Yeteri Kadar Karabiber
 
Yeteri Kadar Biber
 
Yeteri Kadar Domates
 
     
 
Bulguru ılık suyla ıslatıp kıyma ile yoğurun. Kırmızı toz biber, nane, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyip yoğurmaya devam edin. Ellerinizi ıslatıp harcı kebap şişlerine takın. Kebaba şekil verdikten sonra şişi içinden çıkarıp fırın tepsisine dizin. Domates ve biber ekleyip 200 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |