| 
 | 
| Silor (Artvin) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158627 Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021
 458 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 2 su bardağı silor
 1 su bardağı yoğurt
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 
 Silor için, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tuz ve aldığı kadar unu yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan 10 adet beze koparın. Her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. Sacda pişirin ve bir örtünün içine sarın. Daha sonra her bir yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla minik minik kesin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında üzerlerini kızartın. Fırından alıp soğutun ve bir poşetin içinde saklayın. Bu şekilde muhafaza ettiğiniz silorları ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
 Silorları kevgire koyup, üzerine su gezdirerek ıslatın. Suyu süzülen silorları küçük bir tepsiye dizin. Üzerine yoğurdu gezdirin. Orta ısılı fırına koyup, 7-8 dakika fırında tutun. Yoğurdu hafifçe çeken siloru fırından alın. Küçük bir tavada tereyağını eritip, biber salçasını yakın. Silorun üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Sinor (Artvin) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154077 Gönderme Tarihi: 12.Kas.2020
 685 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Sade hamurdan açılan yufkalar hafif kurutulacak kadar soba ters yüz edilir. Kurumaması için örtü içinde sarılı tutulur. Buradan sırayla alınan yufkalar rulo haline getirilir ve 4-5 cm uzunluğunda kesilerek tepsiye dizilir. Biraz daha kurumaları için sobada bekletilir. Sinor yapalıcağı zaman suda ıslatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilerek tekrar kısa süre fırına verilir.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
 
 
 | 
| SİLOR (Artvin) | 
|  | satı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.11.2011
 Mesajlar: 123
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc69716 Gönderme Tarihi: 07.Kas.2011
 3,527 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur için:
 1 su bardağı su
 Bir tutam tuz
 1 adet yumurta
 Aldığı kadar un
 Islatmak için:
 1 su bardağı et suyu
 Üzeri için:
 2 su bardağı yoğurt
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 Pulbiber
 
 Su, tuz ve yumurtayı derin bir kaba alın. Kulak memesinden sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. 6 adet bezeye ayırın ve her birini ince olacak şekilde oklava ile açın. Daha sonra sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Yufkaları rulo yapın ve 3 parmak genişliğinde kesip, 180 derece fırında kurutun (kuruyan yufka parçalarım kışın kullanmak üzere serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz). Yufka parçalarını et suyunda ıslatıp, kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Üzerine az tuz ile çırptığınız yoğurdu, en üste de tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirin ve sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Silor (Artvin) | 
|  | Asegul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39884 Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2009
 3,524 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Borçka Belediyesi
 
 İnce boru şeklinde kıvrılarak bir 4-5 cm eninde kesilen yufkalar fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kaynar su gezdirildikten sonra bir kat yoğurt sürülür ve tereyağı ile servis yapılır.Tercihe göre, bir süre fırında pişirilir.
 
 
   Fotoğraf "çevreli" tarafından gönderildi. 18.08.2015
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |