| 
 
 
 | 
SİLLE (Bitlis) | 
  | 
frekans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36757 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığa margarin
 
4 su bardağı et suyu
 
Yarım su bardağı köftelik bulgur
 
1 çorba kaşığı reyhan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım limonun suyu
 
Üzerine:
 
Yarım demet taze soğan
 
 
Tencereye soğanları küp doğrayın. Salça ve margarini ekleyerek 5 dakika soteleyin. Ardından suyu ekleyip, su kaynayınca bulgur, reyhan, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan indirmeden önce taze soğanları ince doğrayın. Çorbaya ilave edin. Ocaktan alarak sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Arzuya göre haşlanmış yeşil mercimek de koyabilirsiniz.
  
 | 
Şille (Bitlis) | 
  | 
ılgın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2009 
Mesajlar: 29 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37328 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2009 
2,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı yeşil mercimek
 
1 adet iri soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 avuç kuru reyhan
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
6 su bardağı su ya da et suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
 
Yeşil mercimek akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Tencereye tereyağı konur, orta ateşte eriyince kıyılmış soğan atılır. Soğan yumuşayınca salça, et suyu eklenir. Kaynama noktasına gelince bulgur ve 5 dakika sonra mercimek eklenir. Tuz, karabiber, limon suyu ve en son reyhan katılır. 10 dakika kadar kaynatılır, ateşten alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |