Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Silivri Tatlısı (İstanbul)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Silivri Tatlısı

feriha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc68048
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011
2,642 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1'er paket kabartma tozu, vanilya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak toz şeker
Şerbeti için:
2 bardak toz şeker
2 bardak su
4-5 damla limon suyu
Üstü için bolca hindistancevizi

Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp iyice kaynatıyorsunuz.Koyulaşınca limonu damlatıyorsunuz ve biraz daha kaynatıyorsunuz yani ağdalı koyu bir şerbet oluyor.Yumurtayı şekerle çırpıp yoğurt,sıvıyağ ve limon rendesiyle tekrar çırpıyoruz.İçine 1.5 bardak irmiği ve kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ettikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.Koyu bir tahin kıvamındaki hamuru yağlanmış tepsiye döküyoruz. 170 Derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkmış tatlıya döküyoruz.Üstünü bolca hindistanceviziyle süslüyoruz.


SİLİVRİ TATLISI

Hilal Kutlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc54412
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
4,266 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. yoğurt
3 yumurta
1 kahve fincanı erimiş yağ
6 kahve fincanı un
4 hakve fincanı pudra şekeri
1 kahve kaşığı karbonat
5 bardak şeker
3 bardak su

3 yumurtayı bir kapta iyice çırpın, erimiş yağla birlikte yoğurda katın ve unal birlikte iyice karıştırın. Puda şekeri ile karbonatı katın, bir tepsiye döküp fırına verin. 3 bardak suda 5 bardak şekerle yapıp soğuttuğunuz şerbeti, fırından çıkarttığınız tatlının üzerine gezdirin.


Fotoğraf "feris" tarafından gönderildi. 18.02.2021


SİLİVRİ TATLISI

Hilal Kutlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc54411
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
2,574 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
300 gram yoğurt
3 adet yumurta
2,5 su bardağı toz şeker (280 gram)
2 su bardağı irmik (250 gram)
1,5 su bardağı un (200 gram)
1 adet limon kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Şurubu için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/4 adet limonun suyu

YAPILIŞI:
ilk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin.
3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim.
Yumurtaları çırpıp, yoğurt ve sıvıyağını ilave edip, iyice karıştıralım.
Toz şekeri, irmik unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini katıp, iyice çırpalım.
Yağladığımız fırın tepsisine döküp, 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra, 5-6 dakika bekleyip, üzerine ılık şerbeti dökelim.
Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuk olarak servis yapalım.


Silivri Tatlısı (İstanbul)

pardus
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Beypazarı-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26998
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
2,628 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
250 gram yoğurt
3 adet yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 kahve kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI
Yumurtalar bir tel veya çatalla biraz dövülür akıyla sarısının birbirine karışması sağlanır. Yoğurt ve yağ ilâve edilir. Yavaş yavaş içine un dökmeğe başlanır. Bir yandan da şeker katılır. Un ve şeker biteceği sırada karbonat da ilâve edilir. Tahta bir kaşıkla iyice vurulur. Yağlanmış bir tepsiye dökülür ve fırına sürülür. Üstü pembeleşene kadar pişirilir. Tepsi fırından alınır, şurup dökülür.

Şurubu: 5 su bardağı şeker 3 bardak suyla kaynatılır, yarım limon sıkılıp varisi sıcak, yarısı soğuk olarak tatlıya dökülür.






Silivri Tatlısı (İstanbul) Tarifleri Çanakkale Yemekleri



(4 adet Silivri Tatlısı (İstanbul) 189,305 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort