| 
 | 
| Şıhıl Mahşi (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44635 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
 2,706 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 2 yemek kaşığı salça
 1 kg. 10 cm. boyunda kabak
 1 baş soğan
 250 gr. kıyma
 200 gr. Tereyağı
 50 gr. çamfıstığı
 1/2 kg. yoğurt
 2 diş sarımsak
 Maydanoz
 Karabiber
 Tuz
 
 Kabaklar yıkanır. Şapkası ve alt çiçek yeri kesilir. Tırtıklı bıçakla sıyrılarak soyulur. Yıkanır ve kurulanır. Dolma, oyacakla ve çiçek tarafından oyulur. Tavada yağ hafifçe kızartılır. Kıyma, doğranmış soğanla beraber kavrulduktan sonra yarım kaşık salça, çamfıstığı, tuz ve karabiber ile karıştırılıp kabakların içlerine doldurulur. Tavaya dizilerek geri kalan salça su ile inceltilerek kabakların üzerine dökülür. Daha sonra kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis ederken sarımsaklı yoğurt dökülerek sunulur.
 
 
 | 
| Şıhıl Mahşi (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104393 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2015
 3,296 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
 Dr. Kadriye ŞAHİN
 
 18 adet çok küçük kabak
 200g kıyma
 1 bardak kabuksuz nohut
 1 iri soğan
 Sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 Sarımsak
 
 Kabaklar tepe ve dip kısımları kesilerek tırtıklı bir bıçak ile hafif soyulur ve içi oyulur. Kızgın yağda hafifçe kızartılır. Çok ince doğranmışsoğan ve kıyma yağda kavrulur. İçine önceden haşlanan ve kabuğu çıkarılan nohut, tuz ve karabiber eklenir. Hazırlanan harç, içi oyulan kabaklara doldurulur. Bir tepsiye dizilerek hazırlanan salçalı su üzerine dökülür. Pişme süresi kadar ..rında kaldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Şıhıl Mahşi (Hatay) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158902 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
 470 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.milliyet.com.tr
 
 2 adet kabak
 1 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı domates salçası
 2 yemek kaşığı ceviz
 1 çay kaşığı pul biber
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 5 dal dereotu
 Tuz
 Karabiber
 Sosu için:
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 Su
 Tuz
 Karabiber
 
 Kabakların etrafını tırtıklı bir şekilde soyup ikiye böldükten sonra kabakların içini oyacakla oyuyoruz. Kızgın yağda kabakları kızartıyoruz. Kızarttığımız kabakları peçeteye alıyoruz.
 Zeytinyağında önce kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Soğan ve cevizleri küçük küçük doğruyoruz. Soğanları kıymaya ilave edip kavurduktan sonra ceviz, salça ve pul biber ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz. Kıyma suyunu çektikten sonra haşlanmış nohudu ve incelttiğimiz dereotunu harca ilave ediyoruz.
 Salça, nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberin üzerine 1 su bardağı su ilave edip karıştırıyoruz.
 Kızarttığımız kabakların içine kıymalı harçla doldurup fırın kabına yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sosu kabakların üzerine döktükten sonra 10 dakika fırında pişiriyoruz.
 Fırından çıkarttığımız kabakları tabağa alıp üzerine yemeğin sosundan ve incelttiğimiz dereotunu ekliyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Şıhılmahşi (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173999 Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2023
 320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 12 adet dolmalık kabak
 2 adet kuru soğan
 500 gram yağsız kıyma
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 2 yemek kaşığı salça
 Pul biber
 Karabiber
 Zeytinyağı
 Tuz
 
 Kabakları güzelce yıkayıp uç ve dip kısımlarını kesin.
 Ardından dışına zarar vermeden kabakların içini oyun.
 Hazırladığınız kabakları kızdırılmış yağda hafifçe kızartın.
 Kızarttığınız kabakları kenara alın ve başka bir tavada zeytinyağı ve kıymayı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
 Kıyma suyunu bırakıp çekince küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
 Kısık ateşte 4-5 dakika kıymayı ve soğanları kavurduktan sonra üzerine domates salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin.
 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biberi ekleyin ve karıştırın.
 Karışımınıza ince doğranmış maydanoz ve haşlanmış nohutları ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
 Kızarttığınız kabakların içine hazırladığınız karışımı eşit pay edin ve tencereye dikey şekilde dizin.
 Bir su bardağına bir kaşık domates salçası, tuz ve su koyup karıştırın.
 Karışımı dolmanın üzerine dökün ve orta ateşte pişmesini bekleyin.
 Dolmaların üzerini tam örtecek bir tabakla kapatırsanız dolmalar pişerken bozulmaz ve iç suyu içinde kalır.
 Kabaklarınız hafif yumuşayana kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
 Bu sırada da yoğurdu ve tuzu bir kaba koyun ve yıkadığınız sarımsakları üzerine rendeleyip karıştırın.
 Daha sonra tabaklara koyduğunuz dolmaların üzerine dolaba koyduğunuz yoğurdu dökün.
 
 
  
 
 | 
| Şıhıl Mahşi (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177388 Gönderme Tarihi: 19.Nis.2024
 280 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg kabak
 500 gr orta yağlı dana kıyma
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 2 adet soğan
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı domates salçası
 Maydanoz
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 Salçalı sos için:
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 Üzeri için:
 1 su bardağı yoğurt
 1- 2 diş sarımsak
 
 Öncelikle kabakları yıkayın. Kabuklarını soymayın, sadece başını kesin. Çatal yardımıyla kabağın dışını çizerek şekil verin. Sonra kabakları ikiye bölüp içlerini alın. Kabağın içlerini saklayın, daha sonra iç harcında kullanılacak. Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohudu da ekleyin. En son ince doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun. Ayırdığınız kabak içinden üzerine bir parça ekleyin. Tepsiye veya fırın kabına dizin. Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Şıhılmahşi (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178260 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2024
 203 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Lütfiye Yavuz
 
 10 adet küçük kabak
 250 gr kıyma
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 kuru soğan
 1 avuç haşlanmış, kabukları soyulup ikiye ayrılmış nohut
 Tuz
 Karabiber
 1 kâse yoğurt
 1 kaşık sıvıyağ
 Sarımsak
 
 Kabakların dip ve sağ kısımları kesilir.
 Kabak oyacağının testere kısmıyla kabuğu oluklu biçimde kazınır. Dolma oyacağıyla içi bir parmak oyulur.
 Kabaklar kızdırılan yağda pembeleştirilerek kızartılır.
 Kıyma ve yağ suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılır. İnce kıyılmış soğan ve salça ilave edilerek kavrulur.
 Altı kapatılarak tuz ve karabiber ilave edilir.
 İkiye ayrılmış nohutlar ilave edilerek karıştırılır.
 Harç, kızartılmış kabakların içine doldurulur.
 Doldurulmuş kabaklar düzgün bir şekilde yayvan bir tencereye dizilir.
 Salçalı su hazırlanır, kabakların üzerinde gezdirilir, dolmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 Servis sırasında sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Pirinç pilavıyla servis edilir.
 
 
 | 
| Şıhıl Mahşi (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179042 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2024
 272 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 6 Adet Kabak
 300 Gr Kıyma
 1 Adet Soğan
 1 Su Bardağı Nohut
 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
 Tuz
 Karabiber
 Kabakları Kızartmak İçin;
 Sıvı Yağ
 
 Kabakların içi dolma oyacağıyla alınır.
 Kabakların üzeri çizilerek kızgın yağda kızartılır.
 Ayrı bir tencerede kıyma, soğan ve nohut kavrulur ve tuz karabiber eklenir.
 Kızartılmış kabakların içine hazırlanan kıyma harcı ile doldurulup kabakların ağzı oyulan kabak içi ile kapatılır. Ardından salçalı sos hazırlanıp tepsiye dizilen kabakların üstüne dökülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 Servis edilirken tercihe göre yanına süzme yoğurt veya taze yoğurt konulur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |