|
|
Sığır Eti Haşlaması |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10502
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
2,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişilik): 1 kg sığır eti (döş, pançeta veya bacak tarafından), 16 bardak su, 2 körpe havuç, 2 baş soğan, 1 diş sarımsak, 1 maydanoz kökü, 1/4 pırasa, 1 çorba kaşığı tuz.
Yapılışı: Soğan soyulur, havuç kazınır ve bütün olarak iyice yıkanmış maydanoz kökü, bir pırasanın dörtte biri, bir diş sarımsak, tuz ve sığır etiyle birlikte büyükçe tencereye konur. 16 bardak su katılarak ateşe oturtulur. Isındığında yüzeyde beliren köpükler kevgirle alınıp atılır, tencerenin kapağı kapatılır ve et yumuşak bir duruma gelinceye kadar hafif ateşte 3-3,5 saat kadar haşlanır. Et pişince, servis tabağına alınır, dilimlenir ve isteğe göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır. Soğuğu söğüş olduğundan susuz olarak servis yapılmalıdır. Sıcak olarak servis yapılacaksa, tenceredeki et suyu süzgeçten geçirilir, yarım bardak et suyu sıcak olarak et dilimlerinin üzerine dökülür ve servise hazır duruma getirilir.
|
SIĞIR HAŞLAMASI |
|
arzuhal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34227
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2009
2,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gram sığır eti
15 adet arpacık soğanı ya da 2 orta baş soğan
200 gram havuç (3 orta)
100 gram kereviz (1 orta)
12 bardak su
400 gram sarı patates
1/2 çorba kaşığı tuz
Sığırın pançeta ya da döş tarafından kullanmalı ve üç buçuk saat sebzelerle birlikte haşlamalıdır. Ancak patatesler ineceğine yarım saat kala katılmalıdır.
|
|
Sığır Eti Haşlaması Tarifleri Et Yemekleri
|
|