|
Şifa Çorbası |
|
pelteme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2009
Mesajlar: 85 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34653
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2009
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şehriye
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı sıvıyağ
10 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon
2 çorba kaşığı un
Soğan çok ince doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir. Bu arada başka bir tencerede 3 su bardağı su kaynama noktasına gelince şehriyeler atılır ve yumuşayana kadar pişirilir. Soğanın üzerine rende domates eklenir. Birkaç dakika sonra salça ve tuz katılır. Su eklenir, hemen aredından haşlanmış şehriye ialve edilir. Diğer yanda terbiye malzemesi iyice çırpılır. Çorbadan birkaç kaşık alınıp, karıştırılır. Daha sonra çorbaya eklenir. Bir taşmı karıştırarak kaynatılır. Sıcak olarak sofraya getirilir.
|
Şifa Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc63019
Gönderme Tarihi: 07.May.2011
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 orta boy soğan
I orta boy kereviz
I orta boy patates
I orta boy havuç
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Terbiyesi için:
I su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu pembeleşene dek kavuralım. Birkaç dakika sonra aynı irilikte doğranmış patates ve kerevizi ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım. Sonra kırmızı mercimeği ve yeterince suyu ilave ederek sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Bir kapta yumurtayı, unu, yoğurdu, bir kepçe çorbanın suyunu ilave ederek ezelim. Ve karıştırarak çorbaya ilave edip bir taşım kaynatalım. Kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edip ateşten alalım.
|
Şifa Çorbası |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54434
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2010
2,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 orta boy kereviz
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu pembeleşene dek kavuralım. Birkaç dakika sonra aynı irilikte doğranmış patates ve kerevizi ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım. Sonra kırmızı mercimeği ve yeterince suyu ilave ederek sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Bir kapta yumurtayı, unu, yoğurdu, bir kepçe çorbanın suyunu ilave ederek ezelim. Ve karıştırarak çorbaya ilave edip bir taşım kaynatalım. Kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edip ateşten alalım.
|
ŞİFA ÇORBASI |
|
lorke
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc37106
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009
2,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
Yarım kg patates
2 adet havuç
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yeterince su
1 çay bardağı tel şehriye
1 paket etsuyu bulyon
Tuz
Tane karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Kıvırcık salata
Patatesleri ve havuçları küp doğrayın. Sonra halka doğranmış soğanları tencereye alın ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun. Salçayı ilave edip, karıştırın. Patates ve havucu, ince kıyılmış maydanozu, tane karabiberi ve yeteri kadar suyu ilave edip, kısık ateşte patatesler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, blendırdan geçirin. Ayrı bir tencerede tel şehriyeyi 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Blendırdan geçirdiğiniz sebze çorbasını, etsuyu bulyonu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte tel şehriyeler yumuşayana dek pişirin. Kıvırcık salata yapraklarını çok ince kıyın. Servis yaparken çorbanın üzerine koyun.
|
Şifa Çorbası |
|
Adana'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Seyhan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc47094
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
2,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 ORTA BOY PIRASA (YEŞİL YAPRAKLI KÖRPE KISIMLARI)
1 ORTA BOY HAVUÇ
1 ORTA BOY PATATES
1 TAVUK BUDU (HAŞLANMIŞ)
1 ÇORBA KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
3 ÇORBA KAŞIĞI KIRMIZI MERCİMEK
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 YUMURTA SARISI
5-6 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VEYA SU
1 TAVUK SUYU TABLETİ (ARZUYA GÖRE)
1/2 DEMET MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
Tencereye sıvı yağı olalım. Tavla zan iriliğinde doğranmış havucu ekleyip birkaç dakika kavuralım. Sonra aynı büyüklükte doğranmış patatesi ve küçük doğranmış körpe pırasa yapraklarını ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Sıcak suyu arzuya göre tavuk suyu tabletini, şehriyeyi, kırmızı mercimeği ve küçük doğranmış haşlanmış but etini ilave edip, sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Bir kapta unu, yoğurdu yumurta sarısını çırpalım. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce azar azar ve sürekli karıştırılarak ilave edelim. Çorbayı bir taşım kaynatıp tuzunu ekleyelim. Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serperek servis yapalım.
NOT: Yoğurtlu çorbalarda tuz yoğurdun kesilmesi için çorbayı ateşten almadan kısa süre önce ilave edilmelidir.
|
Şifa Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92440
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
1,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er tatlı kaşığı zencefil ve zerdeçal
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı şehriye
5 su bardağı tavuk suyu
Yeteri kadar tuz
Servis için:
Limon
Kıyılmış sivri biber, sarımsak, soğan ve domatesi sıvıyağda soteleyin. Zencefil, zerdeçal, nane, sumak ve salça ekleyip, bir-iki çevirin. Şehriye, tavuk suyu ve tuz ekleyip kaynatın. Üzerine limon sıkıp, sıcak olarak servis yapın.
|
|